Βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει με αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές δηλώνει ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Λαφαζάνης, που διαμηνύει πως δεν θα υπάρξει σύγκρουση στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο κ. Λαφαζάνης επισημαίνει πως «η κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και πιο βέβαιη (...) ατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται όλο και πιο βέβαιη όσο φτάνουμε προς τις εκλογές. Στη Β' Πειραιά η διαφορά μας με τη ΝΔ θα είναι πάνω από 25%, δεν αποκλείεται και να προσεγγίσει το 30%. Οι πολίτες, ανεξάρτητα από πολιτικές προελεύσεις, καταλαβαίνουν ότι η διεκδίκηση από τον ΣΥΡΙΖΑ της πλειοψηφίας στη Βουλή δεν είναι αλαζονική επιδίωξη αλλά ανάγκη για να γίνουν οριστικά παρελθόν τα μνημόνια και να μπει η χώρα σε νέα προοδευτική τροχιά».

Όπως τονίζει, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει διακαώς συνεργασίες, ωστόσο όπως επισημαίνει «με δυνάμεις όμως όπως το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και το ΚΙΔΗΣΟ χωριό δεν γίνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει αιχμάλωτος μνημονιακών και κεντρο-νεοφιλελεύθερων κομμάτων».

Στηλιτεύει τη στάση του ΚΚΕ, λέγοντας πως «θα κριθεί από τον προοδευτικό κόσμο για την αντιενωτική του στάση. Δεύτερες εκλογές δεν θα γίνουν. (...) ελληνικός λαός κάθε ημέρα που περνάει αντιλαμβάνεται όλο και περισσότερο τα κρίσιμα διακυβεύματα. Και επομένως θα κάνει στις κάλπες μια ξεκάθαρη επιλογή, δίνοντας ευάριθμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Αποκλείει το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Ευρώπη, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «επιδιώκει να γίνει σεβαστή πλήρως και απολύτως η θέληση του ελληνικού λαού, έτσι όπως θα εκφραστεί στις κάλπες». 

Παράλληλα, εμφανίζεται αισιόδοξος πως «οι απειλές για το απαραβίαστο των μνημονιακών δεσμεύσεων, που εκτοξεύονται προεκλογικά από τους κυρίαρχους κύκλους της Γερμανίας και της ΕΕ σε βάρος της χώρας μας, θα δώσουν τη θέση τους σε άλλου είδους ρητορική και άλλου είδους προσέγγιση μετά το ηχηρό λαϊκό μήνυμα των εκλογών».

«Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του» σημειώνει και συνεχίζει:

«Αντίθετα, θα το εφαρμόσει μέχρι τέλους, με τη θέληση και τους αγώνες του ελληνικού λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία άλλη εναλλακτική επιλογή από τη δημιουργική φυγή προς τα εμπρός».