current views are: 1

18 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση09:07

Αλέξης Τσίπρας: Ζητούμε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας

«Καθαρή εντολή αυτοδυναμίας» ζητάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που ταυτόχρονα ζητεί ευρύτατες συναινέσεις.

Δημοσίευση 09:07’
αρθρο-newpost

«Καθαρή εντολή αυτοδυναμίας» ζητάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που ταυτόχρονα ζητεί ευρύτατες συναινέσεις.

«Καθαρή εντολή αυτοδυναμίας» ζητάει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που ταυτόχρονα ζητεί ευρύτατες συναινέσεις.

Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως «μιλάμε για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, εθνικής αναγέννησης και αξιοπρέπειας των Ελλήνων. Μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μόνο μίας παράταξης. Μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί σκληρά στην Ευρώπη και θα συγκρουστεί σκληρά στην Ελλάδα με το διεφθαρμένο και γερασμένο κατεστημένο που χρεοκόπησε τη χώρα. Σε αυτό την κατεύθυνση θα ζητήσουμε ευρύτερες συναινέσεις. Συναίνεση στη σωτηρία και στην αναγέννηση. Όχι συναίνεση στην καταστροφή, όπως μας ζήταγε ο κ. Σαμαράς».

Και προσθέτει: 

«Ζητάμε μια καθαρή εντολή αυτοδυναμίας. Όσο πιο ισχυρός βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου τόσο πιο σταθερή θα είναι η μετεκλογική πορεία της χώρας και τόσο πιο ισχυρή θα είναι η Ελλάδα. […]. Επόμενος στόχος είναι η αυτοδυναμία, αλλά δεν ζητάμε λευκή επιταγή. Θα συγκροτήσουμε μια ισχυρή και πολυσυλλεκτική κυβέρνηση».

Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και για το Ποτάμι λέει πως «δεν πείθει παρά ελάχιστο μέρος του εκλογικού σώματος. Τοποθετούμε το Ποτάμι εκεί που τοποθετεί τον εαυτό του, στη θέση μιας δύναμης που αναζητά ευκαιριακό ρόλο».

Στο ερώτημα αν ανησυχεί για όλα όσα έχει υποσχεθεί υπογραμμίζει πως «δεν έχουμε αυταπάτες για το τι θα παραλάβουμε. Για αυτό δουλεύουμε και προετοιμαζόμαστε όσο μπορούμε». 

«Σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε προσέξει πάρα πολύ σε τι δεσμευόμαστε και απέναντι σε ποιους. Και ο λαός που δεν ζει στα σύννεφα το αντιλαμβάνεται και το εκτιμά» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το «μνημόνιο τελειώνει στις 25 Ιανουαρίου» διαμηνύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στις 26 έχουμε ένα νέο τοπίο. Σε αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται η λιτότητα, δεν συμπεριλαμβάνεται η τρόικα. Δεν περιλαμβάνεται ο κ. Σαμαράς και οι δεσμεύσεις του για τα νέα μέτρα, που περιγράφονται στο περίφημο mail προς την τρόικα».

«Σήμερα δεν υπάρχει το κλίμα εκφοβισμού που αντιμετώπισε στις εκλογές του 2012 ο ελληνικός λαός», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Όλοι οι αρμόδιοι αξιωματούχοι δηλώνουν ρητά πως δεν υπάρχει θέμα αποβολής της Ελλάδας από την ευρωζώνη» συνεχίζει και προσθέτει:

«Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη για το χρέος βρίσκει ανοιχτή δημόσια αποδοχή, με πρόσφατη την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας».

«Είναι πια προφανές» συνεχίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΙΖΑ, ότι «μία μεγάλη νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται ως απειλή, αλλά ως ευκαιρία αναγκαίων αλλαγών στην Ευρώπη. Και στην Ελλάδα φοβίζει μόνο αυτούς που προσπαθούν να φοβερίσουν τον κόσμο, είτε για να μην χάσουν την καρέκλα της εξουσίας, είτε για να συνεχίσουν το πάρτι της διαπλοκής».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ο κ. Τσίπρας τονίζει:

«Τις υποχρεώσεις της η χώρα θα τις αντιμετωπίσει χωρίς κανένα πρόβλημα. Τον Μάρτιο, άλλωστε, οι υποχρεώσεις είναι ελάχιστες. Το ίδιο και τους επόμενους μήνες. Μέχρι το καλοκαίρι, βέβαια, πιστεύω θα έχουμε και αίσια εξέλιξη στη διαπραγμάτευση».

Όσον αφορά τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει πως «θα επιδιώξουμε να έχει ευρύτερη απήχηση ώστε να υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τον θεσμικό του ρόλο».

Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για «ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα που θα ακουμπά επιτέλους τους ισχυρούς. Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με έναν Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, με προοδευτική κλιμάκωση, υψηλό αφορολόγητο και ευρεία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών».


σχετικα αρθρα