Αισιόδοξος πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι στην επόμενη Βουλή, εμφανίζεται ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, σημειώνει παράλληλα πως θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση, λέγοντας πως οι κόκκινες γραμμές του κόμματος και οι θέσεις του είναι σαφείς. 

«Εμείς δεν έχουμε προσκόλληση με κανέναν, είμαστε Ανεξάρτητοι Έλληνες. Οι προτάσεις μας είναι κατατεθειμένες στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, οι κόκκινες γραμμές σαφείς. Δεν είμαστε πολιτική δύναμη η οποία κάνει κωλοτούμπες».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. «Η ΝΔ δεν υπάρχει πλέον. Αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς έχει κλέψει τη σημαία της και τρέχει συκοφαντώντας την με την πολιτική την οποία ασκεί» λέει. 

Ο κ. Καμμένος αναφέρεται στις κόκκινες γραμμές που θα βάλει στον Αλέξη Τσίπρα: 

«Πρώτο σημείο τα εθνικά μας θέματα, το θέμα της Θράκης και της πολιτικής που ακολουθούν μέσω της ανοχής στα ψηφοδέλτιά τους ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για υποψηφίους που υποδεικνύει το προξενείο της Κομοτηνής. Δεύτερο σημείο το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας. Τρίτο σημείο το θέμα της μη αποδοχής οποιουδήποτε σχεδίου για την Κύπρο τύπου Ανάν ΙΙ. Σε ένα δεύτερο κύκλο βρίσκονται τα θέματα που έχουν να κάνουν με τον άρρηκτο δεσμό Ελληνισμού και Ορθοδοξίας. Ένας τρίτος κύκλος αφορά στα θέματα προστασίας της ιδιωτικής περιουσίας και της χαμηλής φορολογίας».