Στα πρόσωπα και τους λόγους ανατροπής της Κυβέρνησης Παπανδρέου αναφέρθηκε ο Μιχάλης Καρχιμάκης σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ενώ απάντησε στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν ειπώθηκαν όλα αυτά νωρίτερα. Παράλληλα, επισήμανε ότι η μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ επήλθε με την ανάληψη της αρχηγίας του κινήματος από το Βαγγέλη Βενιζέλο.

Πιο αναλυτικά, όπως τόνισε ο υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών «ο Παπανδρέου ανετράπη γιατί ο μεν Σαμαράς, ήθελε να γίνει Πρωθυπουργός, ο δε Βενιζέλος αρχηγός. Έπρεπε να σταματήσουν οι μεταρρυθμίσεις και να υπηρετηθούν όλα εκείνα τα συμφέροντα που δεν ήθελαν να φορολογηθούν και δεν ήθελαν να είναι με τους ίδιους κανόνες όπως οι απλοί πολίτες».

Για πρώτη φορά δε αποκάλυψε ότι «όταν ήταν να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και προσπαθούσαμε να πείσουμε τον κ. Κουρουμπλή να ψηφίσει, έρχεται ο κ. Βενιζέλος και μου ζητάει να κάνω λίγο πιο πέρα. Και τον ακούω να λέει στον κ. Κουρουμπλή «ψήφισε για να του πάρουμε το κόμμα. Εγώ ο ίδιος τον άκουσα να το λέει στον Κουρουμπλή. «Ψήφισε Παναγιώτη για να του πάρουμε το κόμμα».

Ερωτώμενος για ποιο λόγο όλα αυτά δεν ειπώθηκαν νωρίτερα, ο κ. Καρχιμάκης επισήμανε ότι «θα μας κατηγορούσαν ότι δημιουργούμε αναταραχή. Και ο Παπανδρέου δεν παίζει τη χώρα στα ζάρια. Απέδειξε ότι δεν βάζει το προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συλλογικό συμφέρον».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Καρχιμάκης απαντά σε όλους αυτούς που καταλογίζουν στο Γιώργο Παπανδρέου την κατακόρυφη πτώση του ΠΑΣΟΚ. «Ο κ. Βενιζέλος είπε προχθές ότι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ με ποσοστά 4%. Όχι δεν ήταν 4%. Όταν άρχιζε την υπονόμευση, το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπικά τον Ιούνιο του 2011 ήταν στο 27& με 28%. Ήταν πρώτο κόμμα. Όχι 4%». του 2011 ήταν στο 27& με 28%. Ήταν πρώτο κόμμα. Όχι 4%».