«Η χώρα βρίσκεται ενώπιων των πιο  κρίσιμων εκλογών της σύγχρονης ιστορίας της», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Σε ομιλία του το Σάββατο στη Γλυφάδα, ο υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, σε μία κατάμεστη αίθουσα υποστήριξε ότι «μια κοινοβουλευτική μειοψηφία, με τη βοήθεια των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ανέτρεψε τη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας που είχε τη δεδηλωμένη και οδηγεί τη χώρα σε εκλογές , σε πρόωρες εκλογές». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θεωρεί, όπως είπε, μεγάλα επιτεύγματα ότι αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά τα δίδυμα ελλείμματα της χώρας και επιτεύχθηκε η ανάταξη των δημοσιοοικονομικών.

Εξέφρασε την ανησυχία του λέγοντας πως «η ανακοπή της πορείας ανάκαμψης θα αποτελούσε ολέθριο λάθος και δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει μαγικό κλειδί με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ και το μνημόνιο θα καταγγείλει αλλά και στο ευρώ θα μείνουμε».

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά έθεσε γερές και νέες βάσεις για την ανάκαμψη της οικονομίας και πως μετά από έξι χρόνια διαρκούς ύφεσης περάσαμε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και η ανεργία άρχισε να μειώνεται. Αφού κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπόσχεται τα πάντα και την επιστροφή στο πελατειακό κράτος,  χωρίς καμία πρόνοια για αύξηση του  ΑΕΠ, χωρίς καμία πρόταση για την ανάπτυξη και χωρίς καμία σοβαρά διατυπωμένη πρόταση  για την προσέλκυση επενδύσεων, υπογράμμισε τη βελτίωση του οικονομικού  περιβάλλοντος και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς μας, η οποία ανέβηκε στη διεθνή κατάταξη την χρονιά που πέρασε κατά 40 θέσεις.

Αναφερόμενος στο προσωπικό του έργο  ο κ. Δένδιας είπε ότι σε όλα τα υπουργεία που βρέθηκε έδωσε όλο του το είναι. Αγωνίστηκε για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στο υπουργείο Δημόσιας Τάξεως  και το πέτυχε, κατέστησε την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική όταν βρέθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης και δρομολόγησε την ολοκλήρωση των πυραυλακάτων του Πολεμικού Ναυτικού που σκούριαζαν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ως υπουργός Άμυνας που βρίσκεται στο Πεντάγωνο μόλις δύο μήνες . Στόχος του πάντα, όπως είπε, είναι  η ενίσχυση του κράτους δικαίου, η ανάπτυξη, ευημερία , η ασφάλεια του πολίτη και γενικά η προστασία των ευαίσθητα κοινωνικών ομάδων.