current views are: 1

18 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση12:09

Δένδιας: Ιδεολογικό σούπερ-μάρκετ ο ΣΥΡΙΖΑ

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αποφύγουμε ένα GREXIT, δεν θα αποφύγουμε το πισωγύρισμα» τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και υποψήφιος βουλευτής στη Β` Αθήνας με τη ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

Δημοσίευση 12:09’
αρθρο-newpost

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αποφύγουμε ένα GREXIT, δεν θα αποφύγουμε το πισωγύρισμα» τονίζει σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και υποψήφιος βουλευτής στη Β` Αθήνας με τη ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν αποφύγουμε ένα GREXIT, δεν θα αποφύγουμε το πισωγύρισμα» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και υποψήφιος βουλευτής στη Β` Αθήνας με τη ΝΔ, Νίκος Δένδιας.

«Μέσα από την πολυγλωσσία του και τις αντιφατικές δηλώσεις των στελεχών του, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δημιουργήσει ένα ιδεολογικό «Σούπερ Μάρκετ», αλλοπρόσαλλων ιδεών και απίθανων υποσχέσεων. Υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα και τα αντίθετα. Μου ακούγεται σαν να ζητά «λευκή επιταγή» … Δεν νομίζω πως έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της περίστασης. Η λογική φοβάμαι ότι είναι «να πάρουμε την εξουσία και θα δούμε τι θα κάνουμε»! Είναι κατά τη γνώμη μου λάθος η συζήτηση για το αν και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει “Plan B”, γιατί δεν φαίνεται να έχει ούτε “Plan A” εκτιμά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις που φέρνουν δεύτερη τη ΝΔ, ο κ.Δένδιας σημειώνει ότι «μία εβδομάδα στην πολιτική είναι μεγάλος χρόνος, πόσο μάλλον σε προεκλογική περίοδο. Εμείς πρέπει να πείσουμε όλους για την αναγκαιότητα του να ψηφίσουν Ν.Δ, για το όραμά μας να κτίσουμε σε υγιείς βάσεις την Ελλάδα του 21ου αιώνα και όχι να αναπαλαιώσουμε τα χειρότερα κομμάτια της Ελλάδας του 1980! Να πείσουμε πχ το εκλογικό σώμα πως εάν υπάρχει μέλλον για την Ελλάδα, υπάρχει μέσω τομών, αλλαγών και Μεταρρυθμίσεων»

Ο κ.Δένδιας τονίζει πως η διακυβέρνηση του τόπου δεν ήταν εύκολη τα τελευταία δυόμισι χρόνια. «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τα δίδυμα ελλείμματα, την αύξηση της ανεργίας, την ανομία, την φτωχοποίηση μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού και όλα αυτά μέσα σε ένα δηλητηριασμένο πολιτικά και κοινωνικά κλίμα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τους εμπόρους ελπίδων και υποσχέσεων, και τους αρνητές της πραγματικότητας. Και έπρεπε να ανταποκριθούμε στις διεθνείς μας υποχρεώσεις ως σοβαρή χώρα. Η κυβέρνησή μας, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και κυρίως μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού, κατάφερε να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας, να πετύχει την ανάταξη των δημόσιων οικονομικών και να θέσει νέες και υγιείς βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η χώρα μας πέρασε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η ανεργία άρχισε επιτέλους να μειώνεται. Επιπλέον για δεύτερη χρονιά επιτύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα.

Οι εξαγωγές ανήλθαν στο 30% του εθνικού εισοδήματος- επιτυγχάνοντας ιστορικό υψηλό σε απόλυτους αριθμούς. Επίσης, η αγορά άρχισε να κινείται και η λειτουργία των Τραπεζών ομαλοποιήθηκε. Όλα αυτά επιτεύχθηκαν πολεμώντας σε πολλά μέτωπα ταυτοχρόνως, παρά τη λυσσώδη αντίδραση της αντιπολίτευσης που πολέμησε και υπονόμευσε κάθε προσπάθεια αλλαγής και μεταρρύθμισης του παρασιτικού οικονομικού μοντέλου της μεταπολίτευσης, και παρά τα όσα λάθη, αστοχίες και παραλήψεις από πλευράς μας… Αυτό που ζητάω από τον ελληνικό λαό όμως, είναι να δει το έργο που έγινε-που είναι δικό του έργο-και να καταλάβει πως εφόσον συνεχίσουμε στην πορεία μας χωρίς πισωγυρίσματα και παλινδρομήσεις, εφόσον μείνουμε σταθεροί και προσηλωμένοιστον ευρωπαϊκό μας προσανατολισμό, στον εκσυγχρονισμό των δομών, στον δημοσιονομικό εξορθολογισμό και στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχει τόση ανάγκη ο τόπος, το αύριο-το δικό μας αλλά και των παιδιών μας-μόνο καλύτερο θα μπορούσε να είναι.

Σε αυτόν μας τον αγώνα, χρειαζόμαστε την σύμπραξη της μεγάλης υγιούς πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Χωρίς ευρεία κοινωνική στήριξη, κανένα κόμμα-κανένας πολιτικός δεν μπορεί να πετύχει τόσο βαθιές και μεγάλες δομικές αλλαγές, όπως αυτές που οραματιζόμαστε.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας ερωτηθείς τι θα σημάνει για το κόμμα της ΝΔ μια ενδεχόμενη ήττα στις εκλογές τόνισε: «Σε περίπτωση ήττας της ΝΔ, αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα σημάνει αυτό για τον ελληνικό λαό και σε αυτό έχω απαντήσει πιο πάνω. Εμείς θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση να δίνουμε τον αγώνα μας, για να αποφύγουμε το ατύχημα, για να εμποδίσουμε το πισωγύρισμα και για να πείσουμε την κοινωνία, για την ανάγκη των δομικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που επαγγελλόμαστε. Δεν υπάρχει εναλλακτική. Δεν υπάρχουν εύκολες και μαγικές λύσεις»


σχετικα αρθρα