current views are: 2

18 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση12:25

Σταμάτης: Κεφαλικοί οι φόροι που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Το δημοσίευμα που κάνει λόγο για κεφαλικό φόρο στις συναλλαγές, που εξετάζει να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Δημήτρης Σταμάτης.

Δημοσίευση 12:25’
αρθρο-newpost

Το δημοσίευμα που κάνει λόγο για κεφαλικό φόρο στις συναλλαγές, που εξετάζει να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε ο Δημήτρης Σταμάτης.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Σταμάτης, με αφορμή το δημοσίευμα που κάνει λόγο για κεφαλικό φόρο στις συναλλαγές, που εξετάζει να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Επικρατείας με ανακοίνωσή του τονίζει:

«Σε σημερινή κυριακάτικη εφημερίδα (ΕΛ.ΤΥΠΟΣ) δημοσιεύεται, χωρίς να διαψευστεί, πως ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να επιβάλλει έναν κεφαλικό φόρο σε κάθε συναλλαγή που θα κάνουν οι πολίτες με τις τράπεζες, για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος. Δηλαδή, στις αναλήψεις και στις καταθέσεις χρημάτων, ακόμη και στις καταθέσεις μισθοδοσίας και συντάξεων. Επίσης θα επιβάλλει έναν ακόμα «ειδικό φόρο» στις δαπάνες συμμετοχής των πολιτών σε τυχερά παιχνίδια».

«Πρόκειται για μια απίστευτης σύλληψης πρόταση φορομπηχτικής πολιτικής, που αφορά άμεσα τον κάθε πολίτη. Από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο μέχρι και όποιον αγοράζει λαχείο!

Μετά την πρόθεση φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ , αυτή είναι η νέα απειλή σε βάρος των πολιτών», σχολίασε ο κ. Σταμάτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, διαψεύσει το δημοσίευμα και το χαρακτηρίζει «ανυπόστατο».

Όπως αναφέρει «ψάχνεις με το κιάλι για να βρεις μια αλήθεια στα όσα καθημερινά ισχυρίζεται η ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Μιλούν για ασφαλιστικά ταμεία εκείνοι που τα κατέστρεψαν μέσω του PSI και πετσόκοψαν τις συντάξεις. Μιλούν για τις καταθέσεις των πολιτών εκείνοι που τις καταλήστεψαν μέσα από φοροεπιδρομές, κατασχέσεις και μειώσεις σε μισθούς. Για χαράτσια εκείνοι που τα επέβαλαν ως «προσωρινά» για να γίνουν μόνιμα. Μιλούν για τα τυχερά παιχνίδια εκείνοι που ξεπούλησαν τον ΟΠΑΠ σε φίλους τους επιχειρηματίες».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που εγγυάται τις καταθέσεις, την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για τις χαμηλές συντάξεις, καθώς και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.

Εμάς το πρόγραμμά μας είναι γνωστό, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε άλλα στο λαό και άλλα στα e-mails», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, ο κ. Σταμάτης με νέα του ανακοίνωση, σχολίασε:

Στη δήλωσή μου για την πρόσθετη φορολόγηση των συναλλαγών των πολιτών στις Τράπεζες, ο ΣΥΡΙΖΑ απαντά με το γνωστό «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». Την επιβεβαίωση της όμως την έχει κάνει ο υπεύθυνος του Ασφαλιστικού Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ρομπόλης, επικαλούμενος το Πρόγραμμα του Κόμματός του. Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», το επίσημο πρόγραμμα θέσεων που έχει επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό περιλαμβάνει «χαράτσι» υπέρ των συντάξεων σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές.

Στο ίδιο πρόγραμμα, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα, περιλαμβάνεται σχέδιο για σαρωτικές ενοποιήσεις Ταμείων σε τρεις φορείς, μισθωτών, αγροτών και ελευθέρων επαγγελματιών, καθώς και άλλα τρία εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης για τα άδεια Ταμεία που είναι:

– η ακύρωση της μείωσης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, 

– η κατάργηση των κινήτρων που έχουν στόχο την τόνωση της απασχόλησης και ισχύουν για τις επιχειρήσεις των παραμεθόριων περιοχών με τη μορφή της μείωσης ή και της απαλλαγής από την καταβολή εισφορών, αλλά και 

– η επιβολή φόρου για κάθε συμμετοχή στα τυχερά παιχνίδια, δηλαδή στα λαχεία, στο ΠΡΟΠΟ, στο Λόττο, που αγοράζουν εκατομμύρια πολίτες.

Στην εφημερίδα μίλησε ο καθηγητής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Ρομπόλης, ο οποίος είπε ότι η εισφορά στις συναλλαγές των πολιτών με τις τράπεζες υπάρχει στο πρόγραμμα αλλά δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πώς θα εφαρμοστεί και αν το μέτρο θα έχει το χαρακτήρα μιας ποσοστιαίας εισφοράς επί της αξίας της κάθε συναλλαγής, ή αν θα έχει τη μορφή μιας πάγιας εισφοράς σε ποσό.


σχετικα αρθρα