Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Κινήματος με αφορμή τις αιτιάσεις του Γιώργου Παπανδρέου ότι ανατράπηκε στις οποίες το ΠΑΣΟΚ απαντά με το επιχείρημα της πρότασης για την Πρωθυπουργία προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Στο ΠΑΣΟΚ παραθέτοντας δηλώσεις και στοιχεία σημειώνουν πως «στους ανυπόστατους ισχυρισμούς λοιπόν, που έχουμε απαντήσει με αλήθειες, ανακύπτει ένα εύλογο ερώτημα, στην συνέχιση της μεταχρονολογημένης απολογίας του. Αν τον "έριξαν" το 2011, μετά την δική του παραίτηση στον Σαμαρά το καλοκαίρι και έχοντας ήδη στρώσει κόκκινο χαλί σε ΝΔ και ΛΑΟΣ το θυμήθηκε το 2015 έχοντας ψηφίσει ήδη τα πάντα και μάλιστα, μετά και από τις εκλογές του 2012»; Καταλήγουν δε πως «εμείς, το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενότητα της Δημοκρατικής Παράταξης, εμείς στα δύσκολα μείναμε εδώ». 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη του στη εφημερίδα Real News τόνισε πως ουδέποτε έγινε πρόταση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για να αναλάβει την πρωθυπουργία τον Νοέμβριο του 2011 ενώ στη διακαναλική συνέντευξη επανέλαβε πως ανατράπηκε.

Η Χαριλάου Τρικούπη πάντως έβγαλε και ανακοίνωση για να τεκμηριώσει αυτά που ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στοιχείο πρώτο
Κώστας Σκανδαλίδης 18 Ιανουαρίου 2015

Ο Κώστας Σκανδαλίδης ερωτηθείς  από δημοσιογράφο, επιβεβαίωσε ότι τον Νοέμβριο του 2011 έγινε πρόταση ανάληψης της Πρωθυπουργίας προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εκ μέρους του Γιώργου Παπανδρέου.

Στοιχείο δεύτερο
Το ΠΑΣΟΚ έδωσε ξανά στη δημοσιότητα τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου που έγινε αμέσως μετά τις Κάννες
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Βεβαίως, δεν θα μπορούσαμε ποτέ εμείς να βάλουμε ως θέμα – το είπε και ο Βαγγέλης Βενιζέλος νωρίτερα – το θέμα της θέσης μας στο ευρώ. Είναι αυτονόητο το θέμα της συμμετοχής μας στο ευρώ – νομίζω ότι θα ήταν μάλλον αστείο. Όμως, εάν δεν ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, το θέμα του ευρώ εκ των πραγμάτων είναι επί τάπητος. Εμείς, θα βάζαμε ως ερώτημα ακριβώς τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ένα ευεργετικό πακέτο, με πολλά θετικά και, βεβαίως, με τις υποχρεώσεις που το συνοδεύουν.

Στοιχείο τρίτο
Επιστολή του Νίκου Παπανδρέου στην οποία παραδέχεται την οικειοθελή αποχώρηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία τον Ιούνιο του 2012
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε - η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι "αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω" ακολούθησε με το "Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου" και έτσι χάλασε η πρόταση. Ουδεμία σχέση είχε με "οικογενειακές" παρεμβάσεις. Αυτά είναι του χαλιμά. Άρα προσφέρθηκε να παραιτηθεί αλλά ο μεγάλος διαπραγματευτής της δεξιάς Σαμαράς (αλήθεια, μπορείτε να μου πείτε μια επιτυχία του στα 30 χρόνια πολιτικής του ζωής;) δεν ήξερε πως να το χειριστεί.

Στοιχείο τέταρτο
Απόσπασμα συνέντευξης του Γιώργου Πεταλωτή στον ΣΚΑΙ που παραδέχεται την πρόταση Παπανδρέου στο Βενιζέλο
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ (16 Ιανουαρίου 2015): «Μπροστά στην ανάγκη να βρεθεί λύση  συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια με όλους τους πιθανούς υποψηφίους».

Στοιχείο πέμπτο
Η Χαριλάου Τρικούπη έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τους βουλευτές που διέγραψε ως πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου θέλοντας να δείξει πως η συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών ήταν υποστηρικτές του κυρίου Παπανδρέου

Γιάννης Δημαράς
Σοφία Σακοράφα
Βασίλης Οικονόμου
Βαγγέλης Παπαχρήστος
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Λούκα Κατσέλη
Μιλένα Αποστολάκη
Σπύρος Κουβέλης
Άννα Βαγενά
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Βάσω Παπανδρέου
Λάμπρος Μίχος
Μαρία Κυριακοπούλου
Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος
Βασίλης Τόγιας
Γεώργιος Κασσάρας
Χάρης Καστανίδης
Κυριακή Τεκτονίδου
Χρήστος Κατσούρας
Γιάννης Μιχελογιαννάκης
Θεόδωρος Παραστατίδης
Αλέξανδρος Αθανασιάδης
Γεώργιος Παπαμανώλης
Οδυσσέας Βουδούρης
Μάντατζη Τσετίν
Ηλίας Θεοδωρίδης
Γιάννης Αμοιρίδης
Χρήστος Μαγκούφης
Γιώργος Λιάνης