Την προκήρυξη δημοψηφίσματος που θα επικυρώσει την όποια συμφωνία επιτευχθεί για το χρέος και τη μετά μνημόνιο εποχή ζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής του Κινήματος επέμεινε στις διατυπωμένες θέσεις του και ιδιαίτερα στο δημοψήφισμα το οποίο μάλιστα έθεσε ως προαπαιτούμενο σε οποιαδήποτε μελλοντική κυβερνητική συνεργασία. Όπως είπε η όποια λύση πρέπει να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού η οποία θα αποτελεί και μια μορφή συμβολαίου και εγγύησης με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Ακόμα επανέλαβε ότι το 2011 η κυβέρνησή του ανατράπηκε από κατεστημένα συμφέροντα. Επιτέθηκε δε τόσο στη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά οσο και στον ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για τεράστιες ευθύνες της παρούσας κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως ο κ. Σαμαράς συμβιβάστηκε και εξυπηρέτησε τα συμφέροντα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι μετά απο 7 χρόνια ύφεσης αρνείται να δει τις παθογένειες που οδήγησαν στη κρίση και έχει εμμονή επιστροφής σε αυτή.

Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον ελληνικό λαό να μη δώσει λευκή επιταγή σε κανέναν, σημειώνοντας ότι χρειάζεται συναίνεση και όχι πόλωση.

Τέλος παραδέχθηκε ότι ως πρωθυπουργός έκανε λάθη (χωρίς να γίνει συγκεκριμένος), σημείωσε ωστόσο ότι δεν αδράνησε ούτε προσπάθησε να πετάξει τη καυτή πατάτα αλλού.