current views are: 1

18 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση19:48

Πού ποντάρει ο Σαμαράς στην τελική ευθεία των εκλογών

Οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις και μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά για την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας .

Δημοσίευση 19:48’
αρθρο-newpost

Οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις και μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά για την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας .

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις και μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην Αθήνα αποτελούν την αιχμή του δόρατος της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά για την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής εκστρατείας . Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες και θα απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στις τέσσερις συνεντεύξεις που θα διαρκέσουν η κάθε μία 60 λεπτά .

Ο Αντώνης Σαμαράς θα κινηθεί σε τρεις άξονες σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στις δημοσκοπήσεις .

Άλλωστε όπως ήδη έχει γράψει το newpost οι δημοσκοπήσεις του σαββατοκύριακου θα έδειχναν το δρόμο για την στρατηγική που θα ακολουθούσε η ΝΔ την τελευταία εβδομάδα .Η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα θα είναι σφοδρή και ο πρωθυπουργός θα προσθέσει στη επιχειρηματολογία του και τις τελευταίες δηλώσεις Τσίπρα περί πηδήματος αλλά και τις δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή για «κόψιμο» νομίσματος. Στόχος του Αντώνη Σαμαρά εδώ είναι να καταδείξει την άγνοια τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την οικονομία αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη εν όψει διαπραγμάτευσης με την τρόικα .

Δεύτερος άξονας που θα κινηθεί ο πρωθυπουργός η πρόσφατη θέση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και για άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών .Ο πρωθυπουργός θα κάνει λόγο για όψιμο ενδιαφέρον από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αφού η μείωση του ΕΝΦΙΑ έχει προαναγγελθεί από τον ίδιο όσο και η σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών .

Ιδιαίτερα για τον ΕΝΦΙΑ ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρει αναλυτικά πού θα βρεθούν τα χρήματα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού από την μείωσή του και παράλληλα θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποκαλύψει από πού θα βρεθούν τα χρήματα για να προχωρήσει στην κατάργησή του.

Ο τρίτος άξονας για τον πρωθυπουργό θα είναι η θέση ότι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θα εξαφανίσει την μεσαία τάξη και θα αποσταθεροποιήσει την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι έμποροι .Και αυτό γιατί μη έχοντας αποκαλύψει ποιος θεωρείται πλούσιος το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φορολογήσει με υψηλούς συντελεστές τους επιχειρηματίες και θα «ποινικοποιήσει » ουσιαστικά την κερδοφόρα επιχειρηματικότητα .

Την ίδια ώρα οι επιτελείς της λεωφόρου Συγγρού βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση για την προετοιμασία της μεγάλης συγκέντρωση του Αντώνη Σαμαρά που θα γίνει την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ ή στο κλειστό του μπάσκετ ή στο ποδηλατοδρόμιο .Η κινητοποίηση είναι μεγάλη κυρίως από τις οργανώσεις της νεολαίας και τις τοπικές οργανώσεις της Αττικής. Από τη Συγγρού επιθυμούν ένα κατάμεστο γήπεδο που θα αυξήσει τόσο την δυναμική των τελευταίων ωρών για τη ΝΔ όσο και την συσπείρωση .«Μια εντυπωσιακή συγκέντρωση έχει πάντα απήχηση και στους αναποφάσιστους » έλεγε στο newpost εις εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης της Παρασκευής. Στη ΝΔ δίνουν ιδιαίτερη σημασία και στα τηλεοπτικά και ηχητικά εφέ που θα χρησιμοποιηθούν την Παρασκευή αφού ο προγραμματισμός προβλέπει την προβολή όλων των τηλεοπτικών σποτ του κόμματος αλλά και ένα ξεχωριστό σποτ με τον Αντώνη Σαμαρά στις συναντήσεις του με Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και σε γειτονιές της Αθήνας και της περιφέρειας .


σχετικα αρθρα