Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος 

Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να ιδρύσει κόμμα, είχε επενδυθεί με πολλές ελπίδες για εντυπωσιακή αν μη τι άλλο υποδοχή ,από τους ψηφοφόρους.

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου δεν μπαίνει στη Βουλή. Τα στελέχη ανησυχούν αλλά παράλληλα βλέπουν πως όπου διοργανώνονται ομιλίες τους ή ομιλίες του Γιώργου Παπανδρέου, ο κόσμος είναι πάρα πολύς. Για την ακρίβεια ίσως ο πρώην πρωθυπουργός εχει κάνει μεγαλύτερες ή τις ίδιες, σε συμμετοχή κόσμου συγκεντρώσεις με τους δύο βασικούς διεκδικητές της πρωθυπουργίας τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι δημοσκοπήσεις από τη μία πλευρά δείχνουν πως το κόμμα δεν έχει τύχη σε αυτές τις εκλογές, από την άλλη όμως οι συγκεντρώσεις δείχνουν πως το Κίνημα όχι μόνο μπαίνει στη Βουλή αλλά θα είναι και ρυθμιστικός παράγοντας στις 26 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Γιώργος Παπανδρέου θέλει να δώσει ώθηση στο νέο εγχείρημα του και έχει αποφασίσει να δώσει όσες απαντήσεις χρειάζονται στους ψηφοφόρους. Για το λόγο αυτό έπειτα από πολλή σκέψη θα δώσει συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου τη Δευτέρα όπου θα απαντήσει σε ερωτήσεις πολιτών.

 Στο Κίνημα πιστεύουν πως θα είναι η έκπληξη των εκλογών και πως σίγουρα θα μπουν στο νέο Κοινοβούλιο.