current views are: 2

18 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση15:12

Τσίπρας: Η Νέα Δημοκρατία κόπτεται για το 0,5% του ελληνικού λαού

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Σαμαράς από την Καρδίτσα όπου βρίσκεται. 

Δημοσίευση 15:12’
αρθρο-newpost

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Σαμαράς από την Καρδίτσα όπου βρίσκεται. 

Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Σαμαράς από την Καρδίτσα όπου βρίσκεται. 

«Μας λέει ο κύριος Σαμαράς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αφανίσει τη μεσαία τάξη», είπε και πρόσθεσε πως «μα άφησε τίποτα ο ίδιος και η τρόικα για να αφανίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξολόθρευσε τη μεσαία τάξη; Δεν είναι πια λοιπόν πιστευτός από κανέναν. Και επιδίδεται σε ένα βούρκο κινδυνολογίας και ψεμάτων. Δεν βρίσκω καν τον λόγο να απαντήσω προσωπικά στον κύριο Σαμαρά. Ο αντίπαλός μου δεν είναι ο κύριος Σαμαράς. Ο κύριος Σαμαράς είναι μονάχα ένας τροχός της άμαξας. Ο αντίπαλός μου, ο αντίπαλός μας είναι το σύστημα της διαπλοκής και της ολιγαρχίας που κυβέρνησε τη χώρα και την έριξε στα βράχια. Ο αντίπαλός μας και με αυτόν θα συγκρουστούμε, είναι το κατεστημένο της διαπλοκής που θα τελειώσει από την επόμενη μέρα. Ο αντίπαλός μας είναι αυτοί που φοροκλέβουν, που φοροδιαφεύγουν, που βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και που συνεχίζουν το πάρτι τους, στα χρόνια της λιτότητας και της λεηλασίας».
 
Ο κ. Τσίπρας είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο θα εφαρμοστεί από την επόμενη κιόλας μέρα, ξέχωρα και έξω από τη διαπραγμάτευση, γιατί είναι κοστολογημένο και σχεδιασμένο σε συνθήκες δημοσιονομικής ισορροπίας. Ο κύριος Σαμαράς έχει το περιβόητο e-mail με τις δεσμεύσεις του προς την τρόικα. Νέες περικοπές σε συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα, αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, νέες πολιτικές λιτότητας και κυρίως, συνέχιση και εξάπλωση του μεγάλου φόρου, που είναι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, ο φόβος δηλαδή χιλιάδες νοικοκυριά υπερχρεωμένα στον τόπο μας, να χάσουν τα σπίτια τους που έχουν υποθηκευμένα σε δάνεια. Η επιλογή λοιπόν και η δέσμευση “κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη” προστατεύεται η πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη».
 
«Μας λένε όμως τις τελευταίες μέρες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει νέους δυσβάσταχτους φόρους. Ποιοι μας το λένε αυτό; Αυτοί που επέβαλαν τον ΕΝΦΙΑ, έναν φόρο που δημεύει την ιδιωτική περιουσία, έναν φόρο που φορολογεί ακόμη και μέσα παραγωγής, όπως το χωράφι του μικρομεσαίου παραγωγού. Δεν φορολόγησαν μόνο τα χωράφια. Ακόμη και τα μαντριά και τις στάνες φορολόγησαν. Εμείς λέμε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και αυτό είναι δέσμευση και θα αντικατασταθεί από φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο και αυτό προφανώς δεν θα αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης κατοικίας. Θα αφορά κάποια πρώτη κατοικία; Ναι ίσως κάποιοι έχουν λόγο να φοβούνται. Αυτοί που έχουν τα σπίτια τους γραμμένα σε off shore, έχουν δύο και τρεις πισίνες, ναι αυτούς θα τους βρούμε και θα τους φορολογήσουμε, γιατί σε αυτή τη χώρα πρέπει να σταματήσει να φορολογείται η φτώχεια, πρέπει να αρχίσει να φορολογείται ο πλούτος.
 
Θα επαναφέρουμε το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, που σημαίνει ότι ο αγρότης που φορολογείται από το πρώτο ευρώ με 13% και ο ελεύθερος επαγγελματίας που φορολογείται με 26% μέχρι εισόδημα 12.000 δεν θα φορολογείται. Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών για να σταματήσει αυτή η θηλιά να σφίγγει τον λαιμό του μικρομεσαίου παραγωγού. Είναι ο μόνος δρόμος για να επανακκινηθεί η οικονομία, να βγούμε στην ανάπτυξη».
 
Ο κ. Τσίπρας κατέληξε πως η ΝΔ «έβγαλε αρκετές ανακοινώσεις για να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί λέει στα εισοδήματα πάνω από 80.000 ευρώ θα έχει υψηλή φορολογική κλίμακα« και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε για ποιους νοιάζεται η Νέα Δημοκρατία. Νοιάζεται για αυτούς που έχουν εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ. Πόσοι είναι αυτοί; Από τα 8,2 εκατ. των φορολογούμενων που κάνουν δηλώσεις, αυτοί είναι μόλις 35.000, λιγότεροι από 0,5%. Και εδώ αποκαλύπτεται η μεγάλη αλήθεια. Να λοιπόν για ποιους νοιάζεται. Να λοιπόν ποιους κόπτεται να προστατεύσει ο κύριος Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία. Για το 0,5%, ούτε καν το 1% του ελληνικού λαού. Αλλά υπάρχει και το άλλο 99% του ελληνικού λαού που λεηλάτησε και θα δώσει απάντηση στην κάλπη, στις 25 του Γενάρη».


σχετικα αρθρα