Κάλεσμα στους αναποφάσιστους και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, απηύθυνε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος σημείωσε ότι οι πολίτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά και οποιαδήποτε τρίτη και ουδέτερη ψήφος ουσιαστικά ενδυναμώνει αυτούς που θέλουν τη χώρα απομονωμένη και σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό προσανατολισμό", δήλωσε ο κ. Παπαμιμίκος και πρόσθεσε: "Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο επιλογές: Από τη μία πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αλαζονικά δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με καμία φιλοευρωπαϊκή δύναμη. Και από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει αποδείξει εμπράκτως ότι μπορεί και συνεργάζεται, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό, και ο οποίος εγγυάται τη σταθερή ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Οποιαδήποτε τρίτη και ουδέτερη ψήφος ουσιαστικά ενδυναμώνει αυτούς που θέλουν τη χώρα απομονωμένη και σε σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Γι αυτό, λοιπόν, καλούμε όλους αυτούς τους πολίτες , που πιστεύουν στο μέτρο και την κοινή λογική, που πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις και στις τομές, που θέλουν μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να στηρίξουν τη Ν.Δ., ώστε να βγει πρώτη δύναμη, να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας και να βγάλει τη χώρα από τα δύσκολα".