current views are: 2

18 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:40

Σαμαράς: Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια – Η πολιτική του μας οδηγεί εκτός ευρώ

Σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Δημοσίευση 17:40’
αρθρο-newpost

Σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.

Γράφει ο Πάνος Ρασσίας

Σφοδρή επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς κάνοντας λόγο για «απάτη» εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Θα κερδίσουμε την πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών. Την Κυριακή οι εκλογές αφορούν το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

«Η απέναντι πλευρά μας φέρνει σε σύγκρουση με όλη την Ευρώπη» ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορείς να είσαι εναντίον της Ευρώπης και να περιμένεις περισσότερα χρήματα που περιμένω εγώ να πάρει η Ελλάδα από την Ευρώπη» σημείωσε.

«Εγκατέλειψαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης γιατί προέβλεπε τόσα δισ. που ούτε το φωτοτυπικό μηχανάκι της Ραχήλ Μακρή δεν θα μπορούσε να τυπώσει» ανέφερε.

«Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα δεχθεί να κουρέψει το χρέος. Το ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα. Φτιάχνει το άλλοθί του. Έτσι θα βάλουν νέους φόρους ή χέρι στις καταθέσεις ή και τα δύο» τόνισε, κάνοντας λόγο για «σκηνοθεσία της απάτης».

«Τσίπρας ο σκηνοθέτης, ηθοποιοί οι συνιστώσες του» ανέφερε. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί εκτός ευρώ» σημειώνοντας ότι «θέλει να τα ρίξει όλα στη μεσαία τάξη».

«Προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο με χρήματα που δεν υπάρχουν. Μέσα στη χώρα υπόσχονται, έξω από τη χώρα καθησυχάζουν» είπε ο κ. Σαμαράς. «Αυτό οδηγεί σε σίγουρη απελπισία. Το 2014 δεν είναι το 1981. Η πολιτική αβεβαιότητα έχει ήδη αρχίσει να κάνει ζημιά στην οικονομία» σημείωσε.

«Απέναντί μου έχω έναν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που λέει ότι θα διαπραγματευθεί καλύτερα. Πότε διαπραγματεύθηκε; Με τον εαυτό του; Με τις συνιστώσες του;» αναρωτήθηκε. «Εμείς διαπραγματευθήκαμε τρία χρόνια και παρά τις αντιρρήσεις της τρόικας τα περνούσαμε, και αυτοι μέσα την Βουλή δεν τα ψήφιζαν. Είναι το πιο οργανωμένο πολιτικό ψέμα. ΄Άλλο καλός διαπραγματευτής, άλλο τσάμπα μάγκας» είπε.

«Ελπίδα δίνει ο νοικοκύρης και όχι ο επικεφαλής του σχεδίου διάλυσης της χώρας» σημείωσε.

«Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια» υπογράμμισε προσθέτοντας:

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ, που θελει να βουλιάξει την Ελλάδα στο χθες, τόλμησε να πει ότι έχει αναπτυξιακό μοντέλο. Ποιος ο κ. Τσίπρας που μας είπε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Αργεντινής και της Βενεζουέλας;».

 

«Όποιος κερδίσει και με μία ψήφο διαφορά θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών καλώς η κακώς, εγώ λέω κακώς. Αυτή τη φορά η ψήφος δεν θα είναι μόνο παραταξιακή. Είμαστε ο κεντρικός κορμός των ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα. Εάν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναμπαίναμε σε κρίση σε περιπέτειες και ακυβερνησία. Καθένας μπροστά στην κάλπη θα πρέπει να θυμάται ότι αυτή η ψήφος δεν είναι μια απλή συνέχεια της ζωής μς από χθες αλλά άλμα στο άυριο. Κανείς μακριά από την κάλπη. Να αποφασίσουμε τι Ελλάδα θέλουμε» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.


σχετικα αρθρα