«Αν κάποιος έχει μία πρώτη κατοικία και δεν έχει άλλα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορεί να πληρώνει ΕΝΦΙΑ, δεν πληρώνει νοίκι», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής του «Ποταμιού» εξήγησε ότι «οι άνθρωποι που έχουν ένα σπίτι σε δάνειο» θα έχουν «τέτοιες ρυθμίσεις και διευκολύνσεις που δεν θα φτάνει το σπίτι σε πλειστηριασμό με κανένα τρόπο».

Σχετικά με τον ΦΠΑ τονίζει ότι «οι φόροι πρέπει να είναι μόνιμοι», σημειώνει ότι «σήμερα το δημόσιο δεν έχει λόγο να κάνει μαζικές απολύσεις», ότι «πρέπει να ενισχυθούν οι χαμηλόμισθοι και πρέπει να υπάρξουν αυξήσεις», ενώ για τα κόμματα λέει ότι πρέπει «να μειωθεί η χρηματοδότηση στο ελάχιστο δυνατόν», να πληρώσουν τα χρέη τους, να δρομολογηθεί η άρση της ασυλίας των βουλευτών αλλά χωρίς αναδρομική ισχύ, ενώ οι βουλευτές πρέπει να είναι «χωρίς προνόμια, ούτε φορολογικά, ούτε συνταξιοδοτικά».

Σχετικά με τις άδειες των καναλιών αναφέρει ότι πρέπει «να προκηρύσσονται οι συχνότητες, αυτοί που παίρνουν τα κανάλια θα πρέπει να πληρώνουν», ενώ για τη ΝΕΡΙΤ λέει ότι έγιναν λάθη, γι αυτό «την επόμενη μέρα θα πρέπει να σκεφτούμε πως θα υπάρχει μία καινούρια δημόσια τηλεόραση των Ελλήνων».