current views are: 1

18 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση19:10

Σαμαράς: Μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ μνημόνια – Τσίπρας: Ευρώ χωρίς άλλες θυσίες

Στο «κόκκινο» είναι η αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλούν σε υψηλούς τόνους σε Καλαμάτα και Βόλο, αντίστοιχα.

Δημοσίευση 19:10’
αρθρο-newpost

Στο «κόκκινο» είναι η αντιπαράθεση Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλούν σε υψηλούς τόνους σε Καλαμάτα και Βόλο, αντίστοιχα.

Στο «κόκκινο» είναι η αντιπαράθεση Νέας ΔημοκρατίαςΣΥΡΙΖΑ, με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλούν σε υψηλούς τόνους σε Καλαμάτα και Βόλο, αντίστοιχα.

«Μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια», τόνισε ο κ. Σαμαράς υπογραμμίζοντας ότι η πολιτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οδηγεί εκτός ευρώ».

«Εγκατέλειψαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης γιατί προέβλεπε τόσα δισ. που ούτε το φωτοτυπικό μηχανάκι της Ραχήλ Μακρή δεν θα μπορούσε να τυπώσει» ανέφερε.

«Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα δεχθεί να κουρέψει το χρέος. Το ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα. Φτιάχνει το άλλοθί του. Έτσι θα βάλουν νέους φόρους ή χέρι στις καταθέσεις ή και τα δύο» τόνισε, κάνοντας λόγο για «σκηνοθεσία της απάτης».

«Τσίπρας ο σκηνοθέτης, ηθοποιοί οι συνιστώσες του» ανέφερε. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί εκτός ευρώ» σημειώνοντας ότι «θέλει να τα ρίξει όλα στη μεσαία τάξη».

«Προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο με χρήματα που δεν υπάρχουν. Μέσα στη χώρα υπόσχονται, έξω από τη χώρα καθησυχάζουν» είπε ο κ. Σαμαράς. «Αυτό οδηγεί σε σίγουρη απελπισία. Το 2014 δεν είναι το 1981. Η πολιτική αβεβαιότητα έχει ήδη αρχίσει να κάνει ζημιά στην οικονομία» σημείωσε.

«Όποιος κερδίσει και με μία ψήφο διαφορά θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών καλώς η κακώς, εγώ λέω κακώς. Αυτή τη φορά η ψήφος δεν θα είναι μόνο παραταξιακή. Είμαστε ο κεντρικός κορμός των ευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ελλάδα. Εάν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξαναμπαίναμε σε κρίση σε περιπέτειες και ακυβερνησία. Καθένας μπροστά στην κάλπη θα πρέπει να θυμάται ότι αυτή η ψήφος δεν είναι μια απλή συνέχεια της ζωής μας από χθες αλλά άλμα στο άυριο. Κανείς μακριά από την κάλπη. Να αποφασίσουμε τι Ελλάδα θέλουμε» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Τσίπρας: Ευρώ χωρίς αλλες θυσίες

«Πέντε χρόνια καταστροφής φόβου, αβεβαιότητας, υποτέλειας και αναξιοπρέπειας, φτάνουν στο τέλος τους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «πριν πέντε χρόνια το πιο διεφθαρμένο, πελατειακό και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα, παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας. Επί πέντε χρόνια δεν δίστασαν να φορτώσουν σε ένα ολόκληρο λαό τα χρέη των τραπεζών. Να κλέψουν εισοδήματα και συντάξεις. Την ίδια μας την ζωή. Φόρτωσαν στον κόσμο της εργασίας τα χρέη 100 οικογενειών. Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία. Έχτισαν ένα κράτος έκτακτης ανάγκης και αντικατέστησαν το Σύνταγμα με τα Μνημόνια της λιτότητας και της βαρβαρότητας. Κυβέρνησαν με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κατεπείγοντα νομοσχέδια και τροπολογίες φωτογραφικές. Η χώρα κατάντησε να κυβερνάται δια ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Παρέλαβαν κράτος, μας παραδίδουν αποικία χρέους». 

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το mail Σαμαρά με τις νέες δεσμεύσεις του προς την τρόικα, είναι το κυβερνητικό τους πρόγραμμα. Είναι το νέο μνημόνιο. Είναι το μνημόνιο-καθεστώς». 

Παράλληλα, τόνισε πως «η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ γιατί θα το απαλλάξει από την λιτότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει σε όλα αυτά τα διλήμματα τρόμου με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: ευρώ χωρίς άλλες θυσίες, ευρώ με την κοινωνία όρθια. Άλλωστε η κυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που εξαφάνισε το ευρώ από τις τσέπες των Ελλήνων. Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών, τις επιδοτήσεις των αγροτών και τις συντάξεις, ενώ επανέλαβε πως δεσμεύεται να καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ και να σταματήσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

«Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει νέους φόρους, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και πλειστηριασμούς στη πρώτη κατοικία», ανέφερε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται και εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες», διεμήνυσε και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση Σαμαρά νοιάζεται για το 1% των υψηλών εισοδημάτων. Και έχει ήδη συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι νέα αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από το πρώτο ευρώ». 


σχετικα αρθρα