Γράφει η Ελένη  Καλογεροπούλου  

Την πεποίθηση ότι την εβδομάδα που ξεκινάει θα υπάρξει η χειρότερη μορφή μαύρης προπαγάνδας προκειμένου να φοβηθούν οι πολίτες και να υπαναχωρήσουν από την επιλογή τους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία επιμένουν ότι «το καθεστώς του τριγώνου της διαπλοκής που κυβέρνησε 40 χρόνια αυτόν τον τόπο έχει πια μείνει με μόνο του όπλο τον φόβο και την τρομοκρατία.» 

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι για όλα. Τα περιμένουμε όλα . Θα κάνουν ότι μπορούν και ότι περνάει από το χέρι τους για να ακυρώσουν αυτή την ιστορική στιγμή. Με πρακτικές μονταζιέρας  και με διαστρέβλωση και βιασμό της πραγματικότητας θα προσπαθήσουν να εκφοβίσουν τους πολίτες ότι η χωρά θα καταστραφεί και εμείς είμαστε αυτοί που ευθυνόσαστε, λένε τα στελέχη της Κουμουνδούρου

«Μιλούν αυτοί που ευθύνονται για την κατάντια της χώρας» προσθέτουν οι  ίδιοι άνθρωποι. «Το τρίγωνο της αμαρτίας που στην μια κορυφή είχε αυτούς που κυβερνούσαν -τα δύο κόμματα- στην άλλη είχε τους τραπεζίτες οι οποίοι έπαιρναν ενισχύσεις από τα κόμματα με νόμους στη Βουλή δισεκατομμύρια ευρώ, χρεοκόπησαν τις τράπεζες τους αλλά παρέμειναν να τις διοικούν, και στην άλλη άκρη είχε τα ΜΜΕ τα χρεοκοπημένα κι αυτά που σε αντίθεση με τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών, των απλών ανθρώπων  που δεν μπορούν να δανειστούν, έπαιρναν αφειδώς δάνεια για να μπορούν να συνεχίζουν να στηρίζουν τα χρεοκοπημένα πολιτικά κόμματα  της εξουσίας που τόσα χρόνια κυβερνούν λεηλατώντας τον ελληνικό λαό.» 

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε στις ομιλίες του στα Τρίκαλα και τον Βόλο ο Αλέξης Τσίπρας ενώ αναφέρθηκε  και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ λέγοντας «Η ΝΔ καταδίκασε τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έχει λέει πρόγραμμα κατάργησης του ΕΝΦΙΑ δηλαδή αυτού του τεράστιου βάρους στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα αλλά λέει θα βάλει υψηλή φορολογία σε αυτούς οι οποίοι έχουν εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ τον χρόνο. Και αναρωτιέμαι, σε ποιους αφορά αυτό; Από τα 8,2 εκατομμύρια των ελλήνων φορολογούμενων, εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ τον χρόνο δηλώνουν μόνο 35.000, δηλαδή λιγότερο από 0.5%. Γι αυτούς αγωνιά η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς.» 

Αναφερόμενος στο θέμα της αυτοδυναμίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προς τους ψηφοφόρους της ΝΔ λέγοντας « Ο Αντ. Σαμαράς θεωρεί τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, τους συντηρητικούς ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης, δική του ιδιοκτησία. Θα διαψευστεί όμως οικτρά! Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι αγρότες και οι βιοτέχνες. Όλοι όσοι λεηλατήθηκαν από τη πιο βάναυση πολιτική της τρόικας, δεν είναι πρόβατα στο μαντρί. Βρέθηκαν στο παρελθόν, ως επί των πλείστων στη κάλπη της ΝΔ, αλλά τώρα ετοιμάζονται να κάνουν το μεγάλο βήμα. Ενώνουν την οργή αλλά και την ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον, με τον ΣΥΡΙΖΑ. Έρχονται μαζί μας όχι από ιδεολογία. Έρχονται από ανάγκη. Από ανάγκη για ζωή. Από ανάγκη για ελπίδα.»