Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 1

19 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση10:22

ΝΔ: Σχεδιάζουν κομματικές προσλήψεις – ΣΥΡΙΖΑ: Γελάνε και οι πέτρες

Με μια δήλωση- βόμβα η Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Καλαμαρά ανακοίνωσε την πρόθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταργήσει το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. 

Δημοσίευση 10:22’
αρθρο-newpost

Με μια δήλωση- βόμβα η Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Καλαμαρά ανακοίνωσε την πρόθεση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να καταργήσει το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών. 

Νέα κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δήλωση της Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΑΣΕΠ και για προσλήψεις εκπαιδευτικών. 

Με ανακοίνωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι σχεδιάζει κομματικές προσλήψεις, να καταργήσει το ΑΣΕΠ και να αντικαταστήσει τις αξιοκρατικές προσλήψεις στο Δημόσιο, με  στρατό υμετέρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του έκλεισε κάθε συζήτηση για κατάργηση του ΑΣΕΠ, καθώς σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι όχι μόνο δεν θα καταργήσουμε τον ΑΣΕΠ, αλλά θα τον θωρακίσουμε και θα τον αναβαθμίσουμε. 

Νωρίτερα, αφορμή για την επίθεση της ΝΔ στάθηκε δήλωση- βόμβα της Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Καλαμαρά, η οποία μιλώντας στον ρ/σ του Alpha είπε ότι θα καταργηθεί ο ΑΣΕΠ που υποβαθμίζει τα πτυχία, ενώ προανήγγειλε διορισμούς εκπαιδευτικών ή αναπληρωτών πλήρους ωραρίου:

Δεν θα κάνουμε κανέναν ΑΣΕΠ, εμείς θα τον καταργήσουμε αυτόν τον ΑΣΕΠ που υποβαθμίζει τα πτυχία μας. Οι προσλήψεις θα γίνουν άμεσα για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν κενά. Συνάδελφοι συνταξιοδοτούνται. Θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί ή αναπληρωτές πλήρους ωραρίου. Τα κονδύλια έχουν εξασφαλιστεί

Παράλληλα, η κα Καλαμαρά προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές και σε άλλους τομείς, όπως στον τρόπο εισαγωγή στα ΑΕΙ αλλά και στον τρόπο εξέτασης των μαθητών της Α΄και Β΄Λυκείου.

«Θα κάνουμε σοβαρές αλλαγές όχι τέτοιες όπως ήταν του νέου λυκείου το οποίο ψηφίστηκε και εφαρμόστηκε αμέσως με βιασύνη και προχειρότητα με στόχο, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών που τελειώνει το γενικό λύκειο και να στρέψουν μια μεγάλη μερίδα των μαθητών προς την μαθητεία». 

Στο ζήτημα των Πανελλαδικών εξετάσεων ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται ότι θα καταργήσει τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Α’ και Β’Λυκείου. 

«Δεν θα υπάρχει η τράπεζα θεμάτων. Τον Ιούνιο του 2015 δεν θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου. Δεν θα συνυπολογιστεί ο βαθμός  για να προαχθούν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πρέπει να αποσυνδεθεί απολύτως το απολυτήριο του Λυκείου από την τριτοβάθμια εκπαίδευσης» είπε η κυρία Καλαμαρά και εξήγησε:

«Οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου θα προαχθούν με ενδοσχολικες εξετάσεις συνυπολίζοντας τους προφορικούς βαθμούς των τετραμήνων,  τα θέματα θα τα θέτουν οι διδάσκοντες. Επίσης η Γ΄Λυκείου της χρονιάς 2015-2016 θα εξεταστούν στα μαθήματα που έχουν προετοιμαστεί. Θα μπορούν όμως να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους σχολές και τμήματα περισσότερα από 2 ή 3 επιστημονικά Πεδία… δεν θα ξεκινήσει από φέτος η ελεύθερη πρόσβαση σε σχολές».


σχετικα αρθρα