«Το ΚΚΕ είναι υπέρ της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, με μια εργατική και λαϊκή εξουσία και με παραγωγή», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Αffari Italiani, ο κ. Κουτσούμπας σχετικά με την αλλαγή που θα μπορούσε να φέρει μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Τί το θετικό μπορεί να προκύψει με μια κυβέρνηση η οποία αναγνωρίζει ένα χρέος που δεν το δημιούργησε ο λαός; Από μια κυβέρνηση που διεκδικεί μία μικρή μείωση του χρέους για να βρει τα χρήματα για τους επιχειρηματικούς ομίλους; Από μια κυβέρνηση που εγγυάται στο κεφάλαιο τη σταθερότητα της ΕΕ, της ευρωζώνης και της πορείας της Ελλάδα στους συγκεκριμένους θεσμούς ;»

«Είναι πραγματικά περισσότερο από ποτέ επίκαιρο και ρεαλιστικό να αναφερόμαστε και να αγωνιζόμαστε για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Δεν μιλάμε για κάποιο μακρινό όραμα ή για κάτι που καθορίζεται κάθε φορά, από τις διάφορες ισορροπίες της εξουσίας, αλλά για κάτι το οποίο απορρέει από την ανάπτυξη της κοινωνίας, από τις παρούσες δυνατότητες, όπως και από τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής οικονομίας», υπογραμμίζει, επίσης, ο κ. Κουτσούμπας.