Σημαντικό ποσοστό στους ΑΝΕΛ, που θα αποτρέψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Λάρισα, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία

«Το δίλημμα των τελευταίων ημερών πριν την κάλπη δεν είναι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, αλλά αν το ποσοστό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων θα είναι τέτοιο που θα αποτρέψει την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και θα σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποτελούν δικλείδα ασφαλείας σε μία αυριανή κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Ο κ. Καμμένος έθεσε ως «κόκκινες γραμμές» για τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ τα εθνικά θέματα, Ορθοδοξίας, τον λογιστικό έλεγχο για το χρέος και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.

«Με κανέναν τρόπο ούτε απλές σκέψεις, δεν πρόκειται να δεχθούμε τον διαχωρισμό Εκκλησίας- Κράτους» επεσήμανε, ενώ έκανε λόγο για «χούντα που κρατά στα χέρια της την πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και παραδίδει με απόφαση του ελληνικού λαού στις 25 του μήνα». Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι θέλει να συνεργαστεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «αποκαλύπτεται η συμμορία του κολλεγίου».

Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι θα επιδιώξει να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο τον Γιώργο Παπανδρέου και όσους οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο. «Αν δούμε πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετάσχουμε, πάει να τα κάνει πλακάκια και θελήσει να αποκρύψει από τον ελληνικό λαό την αλήθεια, τότε πολύ απλά θα ρίξουμε την κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατεβαίνουν στις εκλογές με τη συμμετοχή εκπροσώπων τεσσάρων κομμάτων στα ψηφοδέλτια τους και πλήθους κινημάτων από όλη την Επικράτεια.