«Το θέμα δεν είναι να διαπραγματευθείς, είναι να συγκρουσθείς» δήλωσε ο υποψήφιος του ΚΚΕ στην Αχαΐα, Νίκος Καραθανασόπουλος, απαντώντας στο γιατί λέει «όχι» το ΚΚΕ στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Mιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου στον Real Fm ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι ο λαός «πρέπει να σκεφτεί καθαρά».

«Ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα στηρίξει τις δεσμεύσεις σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Άρα υπάρχει ένα καθορισμένο πλαίσιο» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το ΚΚΕ θέτει ως προϋπόθεση τη μονομερή διαγραφή του χρέους κάτι που δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κούρεμα χρέους θα σημάνει και νέα μέτρα αντιλαϊκού χαρακτήρα. Δεν θα πάνε τα λεφτά από την αναδιάρθρωση για να αποκατασταθούν οι απώλειες για μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά στους βιομήχανους και τους εφοπλιστές μέσα από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων».

Ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «είτε είναι κυβέρνηση συνεργασίας είτε στήριξη ανοχής πρέπει να έχεις κοινή βάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ δεν έχουν κοινή βάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει παρεμφερείς απαντήσεις με τη ΝΔ» χαρακτηριζοντας πρόκληση να καλεί το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δείχνει ότι θέλει να λεηλατήσει» σημείωσε.

Παράλληλα τόνισε ότι όταν κομμουνιστικά κόμματα πήραν μέρος σε κυβερνήσεις «συνεθλίβησαν». «Όχι μόνο δεν αναθεωρήθηκε η πορεία αλλά συνεθλίβησαν τα κομμουνιστικά κόμματα« είπε, αναφέροντας το παράδειγμα της Κύπρου.

«Αν ρίξεις νερό στο κρασί σου συμβιβάζεσαι με μια κατάσταση που δεν έχει γιατρειά» σημείωσε.

«Δεν φαίνεται να έχει ανακατευθεί η τράπουλα με την παρουσία Παπανδρέου στην Αχαΐα» πρόσθεσε ακόμα.