current views are: 3

19 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση16:15

ΝΔ: Εξοντωτική φορολόγηση και χέρι στις καταθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Για «εξοντωτική φορολόγηση και το χέρι στις καταθέσεις που έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Δημοσίευση 16:15’
αρθρο-newpost

Για «εξοντωτική φορολόγηση και το χέρι στις καταθέσεις που έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Για «εξοντωτική φορολόγηση και το χέρι στις καταθέσεις που έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία
 
«Επειδή η πολιτική απάτη έχει και τα όριά της, χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε ότι στο πρόγραμμά του προβλέπονται φόροι σε όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο, τα Λαχεία και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, λέγοντας ότι όλα αυτά αποτελούν «προπαγάνδα της ΝΔ» τονίζεται στην ανακοίνωση, με τη Νέα Δημοκρατία να σημειώνει:

«Ο κ. Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για το ασφαλιστικό στις 20/5/2013 είχε μεταξύ άλλων εξαγγείλει: 

  • Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων
  • Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές
  • Έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων
  • Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών

Το πρόγραμμα αυτό του κ. Τσίπρα σημαίνει ότι: 

-Μέσω του φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, θα μπαίνει χέρι σε μισθούς, συντάξεις, πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε κάθε πράξη που γίνεται μέσω γκισέ ή ΑΤΜ. Επίσης, αυτός ο φόρος θα ενισχύσει τις συναλλαγές εκτός τραπεζικού συστήματος, δηλαδή τη διακίνηση μαύρου χρήματος και την αύξηση της φοροδιαφυγής. 

-Μέσω του φόρου σε όλες τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, θα χαθούν αμέσως κεφάλαια από την Ελλάδα, και ρευστότητα από τις επιχειρήσεις και την οικονομία.

-Μέσω της έκτακτης φορολόγησης των κερδών όλων των επιχειρήσεων, είναι βέβαιο ότι φύγουν πολλές επενδύσεις από την Ελλάδα και θα αποθαρρυνθούν άλλοι από το να έρθουν. Επίσης, είναι βέβαιο ότι αυτό το μέτρο θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις».

Η ΝΔ τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας, αντί να υπόσχεται “λίστα γάμου” στους Έλληνες, καλό είναι να μιλήσει επιτέλους συγκεκριμένα και να αποκαλύψει  πόσο θα φορολογήσει τις επιχειρήσεις, πόσα θα παίρνει από τις τραπεζικές συναλλαγές μισθωτών, συνταξιούχων, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και πόσο θα φορολογήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ επισύναψε σχετική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρη την ομιλία του Αλ. Τσίπρα, όπως μεταδόθηκε από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.  

 

 


σχετικα αρθρα