Με το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας κατέρχεται υποψήφιος  στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο διευθυντής καρδιολογική κλινική του Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρας.

Ο κ. Σιώρας, που είναι πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) γεννήθηκε στο Λεωνίδιο Αρκαδίας το 1953 όπου τελείωσε και τις γυμνασιακές σπουδές.

Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και πήρε το πτυχίο το 1977. Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και ήταν γραμματέας του Συλλόγου Τσακώνων Σπουδαστών.

Από το 1990 και για ένα χρόνο μετεκπαιδεύτηκε στο πανεπιστήμιο ULM της Γερμανίας.

Από το 1993 μέχρι σήμερα εκλέγεται στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Για 8 χρόνια ήταν Γραμματέας του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ευαγγελισμού.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού κα τα τελευταία 8 χρόνια είναι Πρόεδρος του Συλλόγου. Για τέσσερις συνεχείς θητείες εκλέγεται εκπρόσωπος των γιατρών στη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Είχε πολυετή θητεία στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.), ενώ για πολλά χρόνια ήταν - και μέχρι του 2013- ήταν μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).Είναι εκλέκτορας στη Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.) και μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας Αττικής.

Σε δήλωσή του ο Ηλίας Σιώρας τονίζει:

«Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί έκφραση της αντίστασης στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που τις υπηρετούν. Είναι οι πολιτικές που έφεραν την κρίση και οδήγησαν το λαό στη χρεωκοπία. Επίσης κάθε ψήφος στο ΚΚΕ ενισχύει την απαίτηση για δωρεάν υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, από ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας, απαλλαγμένο από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Κέρδος και υγεία είναι ασύμβατα μεγέθη».