Στο ξενοδοχείο Rodos Palace στη Ρόδο μίλησε σήμερα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Βενιζέλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Ανδρέα Παπανδρέου και στους δεσμούς του με τα Δωδεκάνησα.

Πρόσθεσε ότι και αυτά τον τιμούσαν και τον αγαπούσαν, τονίζοντας ότι από την αρχή τον αγκάλιασαν. «Είχε και στο νου και στην καρδιά του τα Δωδεκάνησα» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «να τον θυμόμαστε τον ανεπανάληπτο Ανδρέα», συλλαβίζοντας και τονίζοντας το όνομά του, καθώς όπως είπε «έχει σημασία το μικρό όνομα».

Απηύθυνε, επίσης, μήνυμα ειρήνης και φιλίας προς την Τουρκία, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και συνύπαρξης, καλώντας την να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Κύπρου και να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο.

Παράλληλα, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «δεν πρέπει να πάμε σε δεύτερο γύρο εκλογών, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τη χώρα», χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ως εταίρο εθνικής ευθύνης και εγγυητή της σταθερότητας. «Έχουμε καθαρές θέσεις και οι πολίτες πρέπει να σκεφτούν σωστά και να μην κάνουν εσφαλμένες πολιτικές επιλογές» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δέχτηκε ανυπόφορες πιέσεις για την κατάργησή τους, προσθέτοντας ότι έχουν χαραχτεί «κόκκινες γραμμές» πλέον για το θέμα.

Μιλώντας για τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, κάλεσε τους ανέργους να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το κόμμα θα συμβάλλει στην πολιτική σταθερότητα και αυτή είναι που θα φέρει θέσεις εργασίας. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην παρουσίαση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης που περιλαμβάνει, όπως ανέλυσε, περίπου 700.000 θέσεις εργασίας σε βάθος 4 χρόνων, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί προς όφελός τους και να μην ακυρωθεί.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε λίγη ώρα νωρίτερα στους δημοσιογράφους της Ρόδου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αναγκαίο το γεγονός να μην γίνει κανένα «βήμα προς τα πίσω γιατί θα εξανεμιστούν οι θυσίες των πολιτών ενώ σημείωσε ότι στις 25 Ιανουαρίου η χώρα πρέπει να είναι ακέραιη και ο λαός κυρίαρχος».

«Είναι ανάγκη να έχουμε πολιτική σταθερότητα για να σταματήσει η αβεβαιότητα η οποία κάνει κακό και στον τουρισμό είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας ότι η διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους δεν μπορεί να κάνει κανένα άλλο κόμμα» και εξαπέλυσε επίθεση κατά των κ.κ. Καμένου και Θεοδωράκη λέγοντας ότι δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτούν.

Διαμήνυσε ταυτόχρονα πως το ΠΑΣΟΚ είναι η εγγυήτρια δύναμη για μια πολιτική σταθερότητας.

Σε ερώτηση, για την ανεργία και τους ανέργους που ολοένα και αυξάνονται, σημείωσε ότι η πολιτική σταθερότητα είναι αυτή που θα δώσει θέσεις εργασίας γι αυτό και οι άνεργοι πρέπει να στηρίξουν ΠΑΣΟΚ.

Για τους δυσαρεστημένους του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα απογοητευτούν σύντομα αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, αναζητούν τον παράδεισο αλλά ίσως βρεθούν αντιμέτωποι με την κόλαση.