«Είμαι επίτροπος της Κομισιόν γεγονός που δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω σε προεκλογικό αγώνα» τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ειδικότερα  ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλα τα θέματα που χειρίζεται, τα θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης και ιθαγένειας και πως έκαναν μια γενική επισκόπηση για όσα συμβαίνουν στον ευρωπαϊκό χώρο.

«Βρίσκομαι εδώ με την ειδικότητα του επιτρόπου και δεν μου επιτρέπεται να εμπλακώ στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αλλά έχοντας πάντα και την ιδιότητα του στελέχους της ΝΔ. Κι έτσι ευχήθηκα στον πρωθυπουργό καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές. Πάντοτε σημειώνοντας ότι πρέπει να κρατηθεί σταθερή η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας» ανέφερε  χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σενάρια που τον εμφανίζουν ως πιθανό υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι σε όλες αυτές τις φήμες δεν χρειάζεται να κάνει κανένα σχόλιο:

«Είμαι επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία, ανταποκρινόμενος στην αποστολή που μου έχει αναθέσει η Ευρώπη στο όνομα των Ευρωπαίων και βεβαίως των Ελλήνων πολιτών».

Σε επόμενη σχετική ερώτηση απάντησε πως «δεν έχει τεθεί ποτέ τέτοιο θέμα».

Επίσης, σε ερώτηση για τη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και τη σχετική πρόταση Γιούνκερ, είπε ότι είναι κάτι που όλες οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου επιδιώκουν εδώ και καιρό:

«Και βεβαίως, η Ελληνική κυβέρνηση όλη αυτή την περίοδο που προηγήθηκε και μέχρι το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής έχει δώσει το δικό της αγώνα.

Βέβαια, πρέπει να σημειώσω για μια ακόμα φορά ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί στο Συμβούλιο Κορυφής. Δεν είναι η Επιτροπή, η Κομισιόν δηλαδή, που το αποφασίζει, αλλά το Συμβούλιο Κορυφής. Είναι, λοιπόν, μια συλλογική προσπάθεια όλων των χωρών, που αυτό τον καιρό αντιμετωπίζουν την οικονομική κρίση, να οδηγηθούν στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και βεβαίως και για την Ελληνική κυβέρνηση».