Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου 

Μέσα από έξι σημεία που αφορούν την οικονομία, τον ΕΝΦΙΑ, τις καταθέσεις των πολιτών αλλά και την φορολογία ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει τις μέρες που απομένουν μέχρι την εκλογική αναμέτρηση να αντιμετωπίσει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και να κερδίσει ένα κομμάτι από τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που μπορεί να του φέρουν την αυτοδυναμία

Σύμφωνα με τα στελέχη της Κουμουνδούρου  η επιχειρηματολογία τους όχι μόνο είναι πειστική αλλά θα φέρει και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα αφού οι πολίτες αναζητούν λύσεις στα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας τους. 

Με  βάση λοιπόν τα έξι σημεία ο ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι: 

1.Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει το ευρώ γιατί θα το απαλλάξει από την λιτότητα. Απαντώντας με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο  σε όλα αυτά τα διλήμματα τρόμου που θέτει η ΝΔ  λέει  : ευρώ χωρίς άλλες θυσίες, ευρώ με την κοινωνία όρθια. 

2.Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Εγγυάται τις επιδοτήσεις των αγροτών. Εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις. «Η κυβέρνηση Σαμαρά -λένε-το μόνο που έχει ως στόχο είναι να βάλει και άλλο χέρι στις καταθέσεις, στις συντάξεις, στις επιδοτήσεις λένε μάλιστα τα στελέχη της Κουμουνδούρου. 

3.Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και δεσμεύεται ότι θα καταργήσει το 2015 τον ΕΝΦΙΑ και θα σταματήσει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, είναι το σύνθημά μας είπε σε πρόσφατη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας .Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά έχει ήδη συμφωνήσει νέους φόρους, δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και πλειστηριασμούς στη πρώτη κατοικία.» 

4. Δεσμεύεται και εγγυάται για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, με επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ. Ένα φορολογικό σύστημα που δεν θα αφήσει σε χλωρό κλαρί λαθρέμπορους και φοροφυγάδες. 

«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ νοιάζεται και υπηρετεί το 99% των πολιτών που φορολογούνται, τα φτωχά και μεσαία στρώματα, τους αγρότες, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες λένε οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η κυβέρνηση Σαμαρά νοιάζεται για το 1% των υψηλών εισοδημάτων. Και έχει ήδη συμφωνήσει κάτω από το τραπέζι νέα αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών από το πρώτο ευρώ.» 

5.Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για το τέλος της διαπλοκής. Εγγυάται ότι η δικαιοσύνη και η δημοκρατία θα επιστρέψουν σε αυτόν τον τόπο. 

«Ο λαός θα καθορίζει τις τύχες αυτού του τόπου και όχι το τρίγωνο εργολάβων της ενημέρωσης, των χρεοκοπημένων τραπεζιτών και των κομμάτων που εξυπηρετούν συμφέροντα. Εγγυάται ότι θα καταλογισθούν οι πολιτικές ευθύνες. Και θα αναζητηθούν και οι ποινικές εκεί όπου υπάρχουν, για αυτό το έγκλημα εις βάρος του ελληνικού λαού, της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Ενώ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά το μόνο που μπορεί να εγγυηθεί είναι ασυλία και ατιμωρησία στην διαφθορά και τα συμφέροντα» υποστηρίζουν  οι άνθρωποι του Αλέξη Τσίπρα  και προσθέτουν: 

6.Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται ότι από την επομένη των εκλογών θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.