Στην τεχνική επέκταση του οικονομικού προγράμματος που θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε η υποψήφια βουλευτής του κόμματος στη Β' Αθηνών Nάντια Βαλαβάνη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 είπε πως «θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση (σημ: του μνημονίου) για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος». 

Αναφέρθηκε επίσης και και στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει να αξιοποιήσει προς την κατεύθυνση αυτή ένα μέρος της δημόσιας περιουσίας, που είναι σήμερα στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

«Θα την αξιοποιήσουμε πραγματικά και ένα μεγάλο μέρος θα κατευθυνθεί εκεί (σ.σ. στη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού) για το επόμενο χρονικό διάστημα. Μιλάω για ακίνητη περιουσία. Εκεί, θα πάει μεγάλο μέρος μελλοντικών κερδών από υδρογονάνθρακες και ο,τιδήποτε άλλο προκύψει μέσα από τα μέτρα, στα οποία θα προχωρήσει η Ελλάδα μέσα από την αξιοποίηση των αποκλειστικών θαλάσσιων ζωνών», είπε η κ. Βαλαβάνη.