Η υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, η υποχρέωση μιας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας και ευθύνης που πρέπει να σχηματιστεί, είναι να δώσει τόπο στα νέα παιδιά, να δώσει τη δυνατότητα μέσα από ένα νέο παραγωγικό μοντέλο να αξιοποιηθούν οι δημιουργικές δυνάμεις που έχουμε στην Ελλάδα, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία των PES activists του Ευρωπαϊκού Φεντεραλιστικού Κόμματος (ΕΦΕΚ) και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, για θέματα που αφορούν στη νέα γενιά, ενόψει αποψινής εκδήλωσης που οργανώνει το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη για τους νέους και πρωτοεμφανιζόμενους υποψήφιους του. Ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε από την ομάδα πρωτοβουλίας που οργανώνει την εκδήλωση, γιατί, όπως επισήμανε, «θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό το κεφάλαιο του προγράμματός μας».

«Μέσα στην ένταση της προεκλογικής αντιπαράθεσης μιλάμε συνεχώς για το "ποια κυβέρνηση", "ποια αντιπολίτευση", "τι θα γίνει με τη διαπραγμάτευση" και ξεχνάμε πως το πιο ουσιαστικό ζήτημα είναι η νέα γενιά, τα κορίτσια, τα αγόρια της Ελλάδας, οι άνθρωποι που παίρνουν τη σκυτάλη, αυτοί που ζουν κάτω από την αγωνία της ανεργίας, παιδιά με πολλά προσόντα, με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, με ιδέες, με ένα πανίσχυρο διανοητικό κεφάλαιο που θέλουν να βοηθήσουν τον τόπο και δεν μπορούν» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.