Την ευαισθησία της για το περιβάλλον και την απόφασή της να προσφέρω σε αυτό σε καθημερινή βάση τόνισε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ζωή Ράπτη.

Η κυρία Ράπτη σε συνέντευξη που παραχώρησε  ανέφερε πως τα ποσά που συγκέντρωσε θα τα διαθέσει ενισχύοντας την τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία και υπηρέτησε επί 16 χρόνια.

Σε ερώτηση γιατί να ψηφίσει ο κόσμος τη Νέα Δημοκρατία η κυρία Ράπτη δήλωσε πως με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό η πατρίδα μας απέκτησε ξανά το κύρος που έχασε κατά τη διάρκεια της ισχύος του Μνημονίου εξαιτίας των εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη της κυρίας Ράπτη:

Ερ.: Ας ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα τη συνέντευξή μας. Μπορείτε να μας πείτε έστω ένα σημείο όπου διαφέρετε σε σχέση με τους συνυποψηφίους σας;

Αφενός θέλω να ξεκαθαρίσω ότι τα πρόσωπα που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι εγνωσμένης αξίας, ήθους και επαγγελματικής καταξίωσης και έχουν βούληση να συνεισφέρουν στα κοινά. Αφετέρου επισημαίνω ότι ως προσωπικότητες σίγουρα διαφέρουμε σε αρκετά σημεία. Εκείνο που ξεχωρίζω ως δική μου ιδιαιτερότητα είναι η ευαισθησία μου για το περιβάλλον και η απόφασή μου να προσφέρω σε αυτό σε καθημερινή βάση. Για παράδειγμα, όπως ήδη θα έχει αντιληφθεί το κοινό χρήματα για  πολυδάπανη προεκλογική καμπάνια δεν διαθέτω. Η καμπάνια μου είναι εξόχως... διακριτική. Τα λίγα ποσά που συγκέντρωσα προτιμώ να τα διαθέσω ενισχύοντας την τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησα για 16 χρόνια δωρίζοντας δέντρα στους 3 συνδέσμους Δήμων της περιφέρειάς μου που ασχολούνται με την αναδάσωση των ορεινών όγκων των Τουρκοβουνίων, του  Πεντελικού και του Υμηττού. Αυτό είναι μια πράξη που θεωρώ ότι είναι σημαντική.

Ερ.: Ζητάτε ψήφο υπέρ της ΝΔ. Επί των ημερών σας, όμως, δεν είδαμε την ανεργία να θεριεύει και τους δανειστές να αποθρασύνονται;

Απ.: Με εμάς στο τιμόνι η Ελλάδα, δηλαδή όλων μας,  παρέμεινε στα πόδια της. Με το υστέρημα του ελληνικού λαού είμαστε έτοιμοι να εξέλθουμε από τις μνημονιακές συμπληγάδες. Με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό η πατρίδα μας απέκτησε ξανά το κύρος που έχασε κατά τη διάρκεια της ισχύος του Μνημονίου εξαιτίας των εγκληματικών επιλογών της κυβέρνησης Παπανδρέου. Δεν υποσχεθήκαμε ποτέ εύκολες λύσεις, αλλά τις φέρνουμε. Έστω και δύσκολα, ενώ άλλες πολιτικές δυνάμεις ήθελαν να μετατρέψουν την πλατεία Συντάγματος σε πλατεία... Ταχρίρ και η Ελλάδα να γίνει Αργεντινή, Βενεζουέλα, η Βόρειος Κορέα.

Ερ.: Προφανώς αναφέρεστε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Απ.: Ναι. Στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρομαι και στην ασυγχώρητη ελαφρότητα με την οποία αντιλαμβάνεται το καθήκον του ως αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό το κόμμα πρέπει να εκδίδει δελτίο έκτακτων πολιτικών φαινομένων για να προλαβαίνουμε να παρακολουθούμε τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του. Λένε: «Μέσα στο ευρώ, έξω από το ευρώ. Απεχθές το χρέος. Μη απεχθές. Εντός των ωφελημάτων της ΕΕ και εκτός των υποχρεώσεών της!». Αν βρεθεί έστω και ένας συμπολίτης μας, που να πιστεύει και να μπορεί να αποδείξει ότι αυτό το αριστερίστικο νεφέλωμα έχει ιδέα από εσωτερική και διεθνή πολιτική ή ότι χαρακτηρίζεται από συνέπεια λόγων και έργων τότε τι να πω...

Ερ.: Και η ΝΔ; Με απειλές και κινδυνολογία θα κυβερνήσει; Πολιτική με όραμα δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά της;

Δεν είναι κινδυνολογία και απειλές να υπενθυμίζεις στους εκλογείς την στάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, για τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, για την έξοδο από το ΝΑΤΟ, που μπορεί να μετατρέψουν την όμορφη πατρίδα μας με τους παραδοσιακούς θεσμούς της σε... Πομπηΐα.
Πολιτικό πρόγραμμα με όραμα έχουμε. Το αποδεικνύουμε καθημερινά και παραπέμπουμε τους πολίτες στην εμπειρία τους. Όλοι διαπιστώνουν μια βραδεία αλλά σταθερή μεταβολή της πραγματικότητας επί τα βελτίω.
Και οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματός μας ήταν σαφείς και όχι νεφελώδεις. Παραθέτω ενδεικτικά τα ακόλουθα: Μείωση του ΕΝΦΙΑ, έτσι ώστε να αποφέρει έσοδα κάτω από το 1% του ΑΕΠ από το 1,43% σήμερα και μετατροπή του σε έσοδο της Αυτοδιοίκησης. Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος μισθωτών και συνταξιούχων, έτσι ώστε ο ανώτατος συντελεστής του 42% να μειωθεί στο 32%. Μείωση των φορολογικών συντελεστών εισοδήματος των επιχειρήσεων σταδιακά,  έτσι ώστε να φθάσει τελικά στο 15%. Καθιέρωση φορολογικής έκπτωσης και σε εισοδήματα από ατομικές επιχειρήσεις και ελευθέρια επαγγέλματα. Κατάργηση των τεκμηρίων και του «πόθεν έσχες» για την πρώτη κατοικία.
Και τα παραπάνω εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τα υλοποιήσουμε. Ο λαός θα κάνει τις επιλογές του.