Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος

«Ναυμαχία» Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του υποψήφιου βουλευτή, Θοδωρή Δρίτσα περί επανεξέτασης της σύμβασης με την COSCO και του δημοσίου ελέγχου των λιμανιών.

Mιλώντας στον Alpha 9,89 ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι «το λιμάνι του Πειραιά και τα μεγάλα λιμάνια είναι πυλώνες στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Και συνέχισε:

Τώρα η σύμβαση με την COSCO έχει γίνει, έχει διανύσει ένα χρονικό διάστημα μεγάλο, έχουμε και την πρόσφατη ψήφιση του φιλικού διακανονισμού, όλα αυτά έχουν γίνει αλλά δεν βοηθούν. Όλα αυτά δεν είναι σωστές επιλογές, δεν βοηθούν, βοηθούν σε μια κερδοφορία της εταιρείας αλλά δεν προσθέτουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγική διαδικασία. Άρα χρειάζεται επανεξέταση των πάντων και αυτό θα το κάνουμε αλλά δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Προφανώς υπάρχουν πολλά περιθώρια σ' αυτή την κατέυθυνση.

«Οι δηλώσεις του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Δρίτσα βάζουν βόμβα στις επενδύσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει βόμβα στις επενδύσεις, δηλώνοντας ξεκάθαρα, δια του κορυφαίου στελέχους Θ. Δρίτσα, ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία που έχει συνάψει η χώρα μας με την COSCO για τον Πειραιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την COSCO, με αυτό τον τρόπο, διώχνει από την Ελλάδα δεκάδες κολοσσούς που διακινούν μέσω Πειραιά τα προϊόντα τους σε ολόκληρη την Ευρώπη, οδηγώντας στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους» τόνισε.

«Αυτές οι επενδύσεις έγιναν στην Ελλάδα μετά από πολύ κόπο της κυβέρνησης. Οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την καταστροφή» σημείωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.  

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο «για άλλο ένα ψέμα της κυρίας Σπυράκη» παραθέτοντας το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Δρίτσα.