Υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία είναι η Ηρώ Ζαβογιάννη, θέτοντας το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Αναλυτικά το άρθρο της με τίτλο «To αύριο τώρα!»:

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν ο ελληνικός λαός επιλέξει τη Βουλή που επιθυμεί να τον εκπροσωπεί. Κυρίως όμως, στις 25 Γενάρη ο ελληνικός λαός πρόκειται να αποφασίσει ποιος πολιτικός σχηματισμός είναι ικανός να βγάλει την Ελλάδα από το οικονομικό τέλμα που βρίσκεται, να αποκαταστήσει την αξιοπρέπεια της κοινωνίας και επαναφέρει την ανεξαρτησία της χώρας.

Οι εκλογές του 2015 είναι πράγματι οι πιο κρίσιμες της Μεταπολίτευσης. Οι πιέσεις του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος όπως αποτυπώθηκαν από τους εκβιασμούς των κυβερνητικών κομμάτων κατά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο εκφοβισμός της ελληνικής κοινωνίας από τους Σαμαρά και Βενιζέλο που φτάνουν στο σημείο υπονόμευσης της ίδιας της χώρας, οι «συναινετικές» πλην κριτικές λύσεις που προτείνουν νέοι «κεντροαριστεροί» σχηματισμοί και κόμματα και η λυσσαλέα επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ, μας αποδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι οι αλήθειες που έχει εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα διακυβεύματα που απορρέουν από αυτές είναι αιτία πολέμου για τα καθεστωτικά συμφέροντα της χώρας αλλά και λύτρωση για τον τόπο και την κοινωνία. Ποιες είναι όμως αυτές οι αλήθειες και τα διακυβεύματα τα οποία οφείλει ο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει ενώπιον τον πολιτών;

Αλήθειες

Η απάντηση στην πρώτη ερώτηση βρίσκεται στην πορεία της χώρας τα χρόνια των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου. Τα 3,9 εκατ. Ελλήνων στα όρια της φτώχειας, το 27% των ανέργων, τα 3 εκατ. των ανασφάλιστων χωρίς πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η κατεδάφιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως αυτά της υγείας, της στέγασης, της εργασίας, της μόρφωσης, αλλά και η εκποίηση του δημόσιου πλούτου σε «ημετέρους» δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρανόησης για το παρόν. Επιπλέον, ο προϋπολογισμός του 2015 όπως ψηφίστηκε δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρανόησης για το μέλλον. Μόνο κατ’ αστείο «αναπτυξιακός», προβλέπει περαιτέρω μείωση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού κατά 1,56 δις. Από αυτές τις μειώσεις στις δημόσιες δαπάνες η μείωση κατά 831 εκατομμύρια αφορά το κοινωνικό κράτος, την υγεία (κατά 10,88%), την παιδεία (στο 2,6% του ΑΕΠ), την εργασία. 

Είναι αυτά τα κοινωνικά ερείπια τα οποία δημιούργησαν τα μνημόνια για να μπορεί το δημόσιο χρέος του 120% ΑΕΠ να καταστεί βιώσιμο. Με όλες αυτές τις πολιτικές και τη μείωση δαπανών το χρέος έφτασε το 175%. Ποιες περισσότερες λοιπόν αποδείξεις χρειάζεται ο λαός για να απορρίψει τη συνταγή της λιτότητας, πόσες ακόμα αποδείξεις χρειάζεται η ελληνική κοινωνία για να απορρίψει τους εμπνευστές και εφαρμοστές αυτής της πολιτικής;

Διακυβεύματα

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρχάς –και αυτό έχει τη σημασία του– διέκρινε από την πρώτη στιγμή ότι η ίδια η πολιτική της λιτότητας θα βάθαινε την κρίση και θα μεγάλωνε το χρέος. Είχε επισημάνει από το 2010 ότι σκοπός των δανειστών ήταν όχι η εξυγίανση των οικονομικών του κράτους και η αποκατάσταση της πίστης της χώρας αλλά η αποικιοποίησή της μέσω του χρέους.

Αυτό ακριβώς δεσμεύεται να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας το πρόβλημα του χρέους ζήτημα ευρωπαϊκό και διαπραγματευόμενο ως τέτοιο και εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τις τομές που θα πραγματοποιήσει στο πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση, την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεσμεύεται και ζητά και από τους πολίτες να δεσμευτούν. Να δεσμευτούν να συμμετέχουν, να στηρίζουν, να κρίνουν, να διεκδικούν. Ζητά από όλους τους Έλληνες να μοιραστούμε όλοι μαζί ευθύνες για αυτή την αλλαγή πορείας. Χωρίς παρωπίδες, αλλά ενωτικά και αλληλέγγυα όλοι μαζί ας αρχίσουμε να ζούμε το αύριο τώρα. Στις 25 Γενάρη έχουμε την ευκαιρία!