Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς 

Στη στρατηγική των «δύο διαφορετικών κόσμων», θα κινηθεί η Λεωφόρος Συγγρού στα επόμενα εικοσιτετράωρα που μας χωρίζουν μέχρι τις κάλπες της Κυριακής, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα συνεχίσει τις προεκλογικές περιοδείες του στις περιφέρειες της Αττικής, όπου μαζί με αυτές της Θεσσαλονίκης θα κρίνουν το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.

Αρχής γενομένης από τη χθεσινή ομιλία του στα μέλη του ΕΒΕΑ που εκπροσωπούν 86.000 μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις στην Αττική, με περισσότερους από 650.000 εργαζόμενους, ο πρωθυπουργός στις δημόσιες εμφανίσεις του θα κάνει λόγο για δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προτάσεις, η μία της ΝΔ που έχει στο επίκεντρό της τη μεσαία τάξη και μεταρρυθμιστική ατζέντα και η άλλη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι γεμάτη αντιφάσεις και θυμίζει πυκνό νεφέλωμα.

Στόχος είναι, όπως λένε τα στελέχη του γαλάζιου επικοινωνιακού επιτελείου, η μεσαία τάξη και οι αναποφάσιστοι – όλοι «οι σκεπτόμενοι πολίτες». «Αυτούς θα προσπαθήσουμε να πείσουμε στις πέντε μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, με σειρά συγκεκριμένων επιχειρημάτων που είναι κοστολογημένο μέχρι και την τελευταία υποδιαστολή και όχι λίστα γάμου» που τάζει στους πάντες τα πάντα», σημείωνε στο newpost.gr στέλεχος της Συγγρού.

Στο πλαίσιο αυτό από τη ΝΔ και τα στελέχη της, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιαστούν στις επόμενες μέρες τα εξής δίπολα:

*ΝΔ ιδιωτική οικονομία, που προχωρά με ανάπτυξη και πλεονάσματα Vs κρατισμός με βύθιση στην ύφεση και στα ελλείμματα  ΣΥΡΙΖΑ,
*ΝΔ πολιτική, αναπτυξιακή κ οικονομική βεβαιότητα Vs απόλυτη αβεβαιότητα ΣΥΡΙΖΑ,
*ΝΔ φοροελαφρύνσεις Vs φοροκαταιγίδας ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μοτίβο αυτό θα κινηθεί και η επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ με τα δύο τελευταία τηλεοπτικά σποτ να αποτυπώνουν τις δύο διαφορετικές πραγματικότητες. Στο πρώτο, παρουσιάζοντας τα υποθετικά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στους επόμενους μήνες, περιγράφεται πως θα είναι οι εξελίξεις στη χώρα αν εκλεγεί η ΝΔ και στο δεύτερο αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην προεκλογική καμπάνια περιλαμβάνονται και οι δημόσιες τοποθετήσεις των δύο κομμάτων, με τα στελέχη της Συγγρού να επικεντρώνουν την κριτική τους προς την Κουμουνδούρου για τη «νέα μεγάλη απάτη» του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το κούρεμα του χρέους.

Όπως θα επισημαίνεται από τη ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τώρα λόγο για κούρεμα του χρέους, ενώ ξέρει ότι κάτι τέτοιο δεν γίνεται δεκτό από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, για να γυρίσει την επόμενη μέρα και να πει ότι το πρόγραμμα που είχε υποσχεθεί δεν μπορεί να εφαρμοστεί, οπότε πρέπει είτε να επιβληθούν νέοι φόροι ή να μπει χέρι στις καταθέσεις των πολιτών ή και τα δύο.

Στο τραπέζι μπαίνει και το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι, με τον Αντώνη Σαμαρά να έχει επισημάνει ήδη ότι η χαλάρωση αυτή «δεν θα δοθεί σε χώρες που δεν τηρούν δεσμεύσεις ή δεν βρίσκονται σε πρόγραμμα, ή σε πιστοληπτική γραμμή, την οποία και αυτή στον ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να διακωμωδήσουν. Η ρευστότητα που ζητάμε μόνο από τυχοδιωκτισμούς μπορεί να χαθεί»