«Η εποχή των Μνημονίων και του μνημονιακού καθεστώτος λήγει οριστικά τη βραδιά των εκλογών. Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες διαστρέβλωσης των δηλώσεων υποψήφιων βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.

Όπως διευκρινίζει, «Από την απομαγνητοφώνηση απάντησης μου σε σχετική ερώτηση στο ραδιόφωνο του «Αθήνα 9,84» σήμερα το πρωί, είναι ξεκάθαρο ότι δεν μίλησα για επέκταση του Μνημονίου ή του Προγράμματος, όταν αναφέρθηκα σε «τεχνική επέκταση» - χωρίς οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό προσδιορισμό - σε αντίθεση με ό,τι διοχετεύτηκε στη συνέχεια σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ.

Τα ασφυκτικά πλαίσια, που δημιούργησε η απερχόμενη Κυβέρνηση και για τα οποία θα έπρεπε ήδη να απολογείται, καθώς δεν αποτελούν παγίδα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυρίως για τη χώρα, δεν είναι ανυπέρβλητα. Η «τεχνική επέκταση» δεν είναι παρά μια μέθοδος προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος διαπραγμάτευσης, όχι με την τρόικα αλλά με τους θεσμικούς φορείς της ΕΕ για ένα χρέος, που μόνο η Κυβέρνηση Σαμαρά το βρίσκει βιώσιμο, και για να θέσουμε όλη τη δικιά μας ατζέντα από την αρχή. Ή, όπως είπα επακριβώς: «Θα ζητήσουμε τεχνική επέκταση για να υπάρχει δυνατότητα αναδιαπραγμάτευσης ακριβώς του προβλήματος του χρέους και κατάθεσης του δικού μας προγράμματος πραγματικών μεταρρυθμίσεων και όχι απορρυθμίσεων και τσακίσματος της εργασίας και της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Η εποχή των Μνημονίων και του μνημονιακού καθεστώτος λήγει οριστικά τη βραδιά των εκλογών, καταλήγει.