current views are: 2

20 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση15:15

ΣΥΡΙΖΑ: Ένα ακόμη ψέμα της ΝΔ για το θέμα της Cosco

Για ένα ακόμη ψέμα της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. 

Δημοσίευση 15:15’
αρθρο-newpost

Για ένα ακόμη ψέμα της ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. 

Για «ένα ακόμη ψέμα από τα χιλιάδες της ΝΔ» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε απάντηση της ανακοίνωσης που εξέδωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και στην οποία κατηγορεί τον Θοδωρή Δρίτσα ότι με τις δηλώσεις του για την Cosco βάζει βόμβα στις επενδύσεις. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραθέτει αναλυτικά το απόσπασμα της συνέντευξης του κ. Δρίτσα στο ραδιόφωνο του Alpha:

Δημοσιογράφος: «Σε ό,τι αφορά στον Πειραιά, το πρώτο λιμάνι της χώρας, πολλοί λένε ότι η επένδυση της COSCO τόνωσε την απασχόληση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα θα στηρίξετε την επέκταση των επενδύσεων στον Πειραιά;»

Θ. Δρίτσας: «Έχουμε πάγια θέση, την έχουμε πει πρόσφατα στη Βουλή, τη λέμε σε κάθε ευκαιρία, ότι το λιμάνι του Πειραιά όπως και τα μεγάλα λιμάνια της χώρας είναι πυλώνες στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο δημόσιος έλεγχος των λιμανιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση γι΄ αυτό. Τώρα, η σύμβαση με την COSCO έχει γίνει, έχουμε διανύσει ένα χρονικό διάστημα μεγάλο, έχουμε την πρόσφατη ψήφιση του φιλικού διακανονισμού στη Βουλή. Όλα αυτά δεν είναι σωστές επιλογές. Όλα αυτά βοηθούν σε μια  κερδοφορία της εταιρείας που αναπτύσσει την οικονομική δραστηριότητα αλλά δεν έχουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγική διαδικασία. Άρα χρειάζεται επανεξέταση των πάντων και αυτό θα κάνουμε. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να σας πω στις λεπτομέρειες περισσότερα πράγματα».

Δημοσιογράφος: «Επανεξέταση και της συμφωνίας με  την COSCO;» 

Θ. Δρίτσας: «Προφανώς θα υπάρξει επανεξέταση της συμφωνίας με την COSCO, το οποίο έχουμε πει με τον πιο επίσημο τρόπο και προφανώς υπάρχουν πολλά περιθώρια σε αυτή την κατεύθυνση, με κριτήριο όχι την COSCO και την Κίνα αλλά με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον. Εκεί επάνω νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε και με την Κίνα και με κάθε άλλη οικονομική δύναμη με την οποία θέλουμε να έχουμε άριστες σχέσεις και θα τις έχουμε».  


σχετικα αρθρα