Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή Γιάννη Βαρουφάκη στη γαλλική εφημερίδα La Tribune

Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κατηγορούν τον «βασικό οικονομικό σύμβουλο του κ. Τσίπρα Γιάννη Βαρουφάκη», ότι αποκάλυψε σήμερα το πραγματικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν ότι ο κ. Βαρουφάκης «απέρριψε την ποσοτική χαλάρωση, για την οποία τόσο έχει προσπαθήσει η χώρα μας, καθύβρισε τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ για το αναπτυξιακό πακέτο και δήλωσε ευθέως ότι προτιμά τον «θάνατο» της Ελλάδας».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού παραθέτουν σημεία της συνέντευξης του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζουν ότι ο κ. Βαρουφάκης λέει χαρακτηριστικά:


1. «Αν δεν βρεθεί καμία συμφωνία, τότε ξεκάθαρα είναι προτιμότερος ο θάνατος»!

2. Απορρίπτει το Αναπτυξιακό πακέτο Γιούνκερ, που το αποκαλεί «Ηλιθιότητα»!

3. Απορρίπτει την ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι, λέγοντας ότι «δεν είναι  πολύ καλή ιδέα και ότι αναμφίβολα, θα τροφοδοτήσει φούσκες στις οικονομικές αγορές»!

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

Να εύχονται στον ΣΥΡΙΖΑ να μην εξαιρεθεί την Πέμπτη η χώρα μας από την ποσοτική χαλάρωση εξαιτίας του κ. Τσίπρα και των οικονομικών του εγκεφάλων! 

Να εύχονται να μην απομονωθεί η χώρα μας από τις υπόλοιπες 18 χώρες της Ευρωζώνης 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο οικονομολόγος και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, στη γαλλική εφημερίδα , ερωτηθείς τι θα συμβεί αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να συμφωνήσει με τους δανειστές της χώρας, ανέφερε χαρακτηριστά ότι «είναι προτιμότερος ο θάνατος», σημειώνοντας, μάλιστα, πως το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδας είναι ένα έλλειμμα αξιοπρέπειας.

Σε διευκρινιστική ερώτηση του δημοσιογράφου της Tribune, αν με τη λέξη «θάνατο» εννοεί την έξοδο από το ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η λέξη που χρησιμοποίησε ήταν αλληγορική και όπως τόνισε, «όπως κάθε αλληγορία, όσο λιγότερο την εξηγούμε τόσο περισσότερο την κατανοούμε». 

ΣΥΡΙΖΑ: Να μην εύχεται ο κ. Σαμαράς να εξαιρεθούν τα ελληνικά ομόλογα

Πλήρη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά θα σημαίνει το ενδεχόμενο να μην γίνουν αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από το πρόγραμμα αγοράς της ΕΚΤ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη.

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, αναφέρει ότι «σε σχέση με την αναφορά του κ. Σαμαρά στο ενδεχόμενο να μην γίνουν αποδεκτά ταελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ, αυτό θα είναι ένα γεγονός το οποίο θα πιστοποιεί την πλήρη και απόλυτη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά. Τον βαραίνει εξολοκλήρου και να μην το εύχεται».