«Η Ελλάδα δεν θα πάει πουθενά εάν συνεχιστεί η λιτότητα» δηλώνει σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988, πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μάικλ Δουκάκης.

Ο κ. Δουκάκης αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές τονίζει «είναι πολύ αυτονόητο όταν πιέζεις μια χώρα να υιοθετεί πολιτικές, οι οποίες δεν μπορούν να την βγάλουν από την οικονομική ύφεση, τότε κάποια στιγμή ο λαός θα πει φτάνει πια, αρκετά, δεν αντέχουμε άλλο».

Όπως σημειώνει δεν είναι σίγουρος τι μπορεί να σημάνει μία πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

«Ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί; Θα μείνει στο ευρώ, δεν θα μείνει; Νομίζω πως όλα είναι στον αέρα» αναφέρει χαρακτηριστικά και κάνει αναφορά στις δημοσκοπήσεις:

«Βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στις δημοσκοπήσεις. Έχεις ένα εκλογικό σώμα το οποίο καταπιέζεται πέντε χρόνια τώρα από τα μέτρα λιτότητας, είναι φοβερό. Τι περιμένεις να κάνουν οι άνθρωποι;»

Ο κ. Δουκάκης, επανέλαβε αρκετές φορές «αυτές οι πολιτικές της λιτότητας είναι τρομερές» και τόνισε ότι «δεν μπορεί να βγει μια χώρα από την οικονομική κρίση με λιτότητα, δεν γίνεται. Το δοκιμάσαμε εδώ στις ΗΠΑ το 1929 υπό τον Χούβερ, είχαμε την χειρότερη οικονομική ύφεση στην ιστορία».

Σχετικά με το τι πρέπει να γίνει ώστε η Ευρώπη να ξεπεράσει την ύφεση, ο κ. Δουκάκης απάντησε:

«Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα της λιτότητας και να υιοθετήσει μία πολιτική, η οποία θα αναθερμάνει τις οικονομίες της Νότιας Ευρώπης, να θεσπίσει κριτήρια ακεραιότητας, τακτοποίησης των δομικών αλλαγών και να κάνουν τις αλλαγές που όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα. Από πλευράς οικονομικής, πρέπει να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές της χώρας και να μπουν άνθρωποι σε θέσεις εργασίας».