«Όχι» στην πόλωση και τα πλαστά διλήμματα λέει η Χαριλάου Τρικούπη που τονίζει πως η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμη και κρίσιμη.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως το κόμμα «έχει αποδείξει την ευθύνη και την αντοχή στα δύσκολα, για τα συμφέροντα της χώρας και του λαού».

«Είμαστε ο τρίτος δυναμικός πόλος, μια δύναμη ενότητας, μια εγγύηση συνεργασίας, με ιστορική, δημοκρατική προοδευτική αναφορά» τονίζουν οι ίδιες πηγές που ασκούν κριτική σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο «για ακραία πόλωση και πλαστά διλήμματα με την κινδυνολογία, τον φόβο και το νεοσυντηρητισμό της ΝΔ, με τις ανέξοδες υποσχέσεις και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ» που «παρατείνουν τα αδιέξοδα και βαθαίνουν την κρίση».

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως «η ψήφος στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένη και άγονη ψήφος και είναι άρνηση των συναινέσεων, καθώς οι μονομάχοι του Δικομματισμού διχάζουν και δεν συνεργάζονται, δεν ενώνουν». Αντίθετα, εκτιμά το ΠΑΣΟΚ «οι Έλληνες απαιτούν συναινέσεις και συνεργασίες κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εναλλακτικές Δημοκρατικές - Προοδευτικές Λύσεις με σωτήριες προγραμματικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα».

Στη Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύουν πως το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική παράταξη «είναι εδώ, με αυτόνομη στρατηγική, με εγγυητικό ρυθμιστικό ρόλο, χωρίς εξαρτήσεις, αποκλεισμούς και μονομέρειες».

Παράλληλα σημειώνουν πως το ΠΑΣΟΚ «έβαλε κόκκινες γραμμές στις εμμονές και τις προκλήσεις της Δεξιάς και βάζει κόκκινες γραμμές στους δογματισμούς και τις ψευδαισθήσεις της Αριστεράς».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει τη σημασία που έχουν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή τα «ναι» και τα «όχι» του, «γιατί εγγυώνται μια σίγουρη πορεία της Ελλάδας και των Ελλήνων μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ».

Οι ίδιοι κύκλοι αναφέρουν πως:

«Το ΠΑΣΟΚ λέει όχι: Στη συνεχιζόμενη λιτότητα και το νεοφιλελευθερισμό, στη συρρίκνωση των εισοδημάτων και τις κοινωνικές ανισότητες, στις ανέξοδες και χωρίς αντίκρυσμα υποσχέσεις, στις μονομερείς αποφάσεις και στο GREXIT, στην περιπέτεια της απομόνωσης της Ελλάδας, στην ακύρωση των θυσιών του Ελληνικού Λαού».

Αντίθετα, λέει "ναι": στη σταδιακή ενίσχυση των εισοδημάτων για κάθε οικογένεια, στην ιεραρχημένη αποκατάσταση των μισθών και των συντάξεων, στη δίκαιη μείωση της φορολογίας στην ενίσχυση της απασχόλησης και του Κοινωνικού Κράτους. Επίσης, σε μια ουσιαστική και ισχυρή διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και τους Δανειστές, για να μειωθεί δραστικά το Δημόσιο Χρέος και να γίνει βιώσιμο εκτός από διαχειρίσιμο, για να δοθεί ώθηση σε μια οικονομία παραγωγική και μια κοινωνία δημιουργική».

«Εμείς είμαστε εγγυητές για το Εθνικό σχέδιο εξόδου από τα Μνημόνια και την κρίση, για τα δικαιώματα των Εργαζομένων, για την ανασύνταξη της μεσαίας τάξης, για μια κοινωνία με συνοχή, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη» σημειώνουν πηγές από το ΠΑΣΟΚ και προσθέτουν πως είναι καθοριστική και αδιαμφισβήτητη η συμβολή του κόμματος για τα διαχρονικά θετικά κεκτημένα της Μεταπολίτευσης και ότι μέσα από ειλικρινή κριτική και αυτοκριτική έχει αναλάβει τις ευθύνες του για τα λάθη του.

Το ΠΑΣΟΚ δίνει στις πιο αντίξοες συνθήκες την πιο κρίσιμη μάχη για την ιστορία, την ύπαρξη και την προοπτική του τονίζουν οι ίδιες πηγές και σημειώνουν πως «κάθε αποχώρηση και κάθε διάσπαση ήταν πάντα και είναι για πάντα μεγάλο λάθος, γιατί κάθε χαμένη ψήφος δυναμώνει τους αρνητές και τους αντιπάλους μας».