Για την κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το θέμα του ELA τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Αύριο και μεθαύριο κρίνεται από την ΕΚΤ το θέμα του ELA, του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας. Αυτή την ώρα πρωταρχική μου μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της οικονομίας» τόνισε, σε δήλωσή του στο δημαρχείο της Γλυφάδας.

«Είχα μια σειρά επαφών με το εξωτερικό και σήμερα με την ΕΚΤ και βεβαίως με τον κ. Ντράγκι. Οι συμπατριώτες μου όπως με εμπιστεύτηκαν αυτά τα δύσκολα χρόνια να είναι βέβαιοι ότι και σήμερα και στις 26 Ιανουαρίου θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την πατρίδα με σιγουριά, χωρίς παχιά λόγια και υπερβολές που αυτή τη στιγμή μόνο κακό κάνουν. Είναι λοιπόν πολύ σημαντική αυτή η συνεδρίαση της ΕΚΤ και είναι σημαντικό να υπάρχει σε αυτόν τον τόπο σοβαρότητα από όλους», δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς περιόδευσε στο Παλαιό Φάληρο και την Γλυφάδα, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με κατοίκους των περιοχών.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook βίντεο-μήνυμα για το όραμά του για την Ελλάδα ενόψει των εκλογών.

Π.Ρ.