Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκλειστεί από την αγορά ομολόγων τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αν γίνεται παρόμοια συζήτηση μπορεί να οφείλεται στο ότι κάποιοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι σε μια «ενδιάμεση κατάσταση».

Σημείωσε επίσης ότι οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνονται εφάπαξ (σ.σ. άρα μπορούν να αλλάξουν) όπως και ότι η ΕΚΤ μπορεί να αγοράσει μόνο 35 δισ. ελληνικών ομολόγων, όσα, δηλαδή, έχουν μείνει σε χέρια ιδιωτών μετά το PSI.

Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε το όποιο σχετικό πρόβλημα στην πολιτική αβεβαιότητα και στην άρνηση αναγνώρισης της συνέχειας του κράτους.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατανομή του κόστους μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι πρόκειται για ιστορική αδικία, να έχουν τα δύο κόμματα τουλάχιστον ίση ευθύνη για όσα συνέβησαν στη χώρα και αυτές να μοιράζονται άνισα. Επιπλέον, κατηγόρησε τη ΝΔ για οικειοποίηση έργου, καθώς εμφανίζεται να έχει επιτύχει εκείνη όσα πετύχαμε εμείς.

Επέμεινε στις θέσεις του ότι το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν οι επιλογές της περιόδου 2010-2011, οι οποίες δημιούργησαν τα μεγάλα προβλήματα στο κόμμα, το οποίο, την ίδια περίοδο, οι δημοσκοπήσεις εμφάνιζαν να κινείται σε ποσοστά 3-4%.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε επίσης ότι η χρήσιμη ψήφος είναι στο ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε έμμεσα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών υπονομευτή της παράταξης, το Ποτάμι ετερόκλητη συμμαχία και εξέφρασε την απορία του για τη μνημονιακή πορεία αντιμνημονιακών δυνάμεων (σ.σ. εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ) που επιδιώκουν παράταση του μνημονίου.