«Ο λαός χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ ώστε να έχει πραγματική ελπίδα» επεσήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στη Θεσσαλονίκη, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και στα άλλα κόμματα «που είναι πρόθυμα να συγκυβερνήσουν και αποφασισμένα να οδηγήσουν το λαό στο εκμεταλλευτήριο της πλουτοκρατίας» και επισήμανε ότι «όσοι νοιώθουν αριστεροί και ριζοσπάστες, αγωνιστές μπορούν να φτάσουν με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη».

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι την επομένη των εκλογών μια νέα κυβέρνηση με αυτοδυναμία, ή με συνεργασία θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε η προηγούμενη, για να βαδίσει - όπως είπε - στις ίδιες ράγες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, του χρέους που γίνεται θηλιά στο λαιμό του λαού.

Προέβλεψε ότι στη νέα κυβέρνηση, που όπως όλα δείχνουν θα συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αυξήσει τα κέρδη στα μονοπώλια, την ανεργία, τη φτώχεια και την πείνα στα λαϊκά στρώματα και πρόσθεσε:

«Την επόμενη μέρα λοιπόν κυβέρνηση θα υπάρχει, αλλά το κρίσιμο για το λαό είναι και τι αντιπολίτευση θα υπάρχει. Αν θα υπάρχει δυναμική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση με δυνατό το ΚΚΕ».

Είπε επίσης, ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των μονοπωλίων της ΕΕ», σημειώνοντας ότι «δεν απελευθερώνει το λαό» από τα μνημόνια και «δεν του δίνει πίσω όσα του πήραν».