current views are: 2

20 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση20:51

Δραγασάκης: Δεν αναγνωρίζουμε τα μνημόνια – Να γίνει σεβαστή η βούληση του λαού

«Αναγνωρίζουμε τις δανειακές συμβάσεις, αλλά θα τις επανεξετάσουμε και θα τις διαπραγματευτούμε» διαμήνυσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Δημοσίευση 20:51’
αρθρο-newpost

«Αναγνωρίζουμε τις δανειακές συμβάσεις, αλλά θα τις επανεξετάσουμε και θα τις διαπραγματευτούμε» διαμήνυσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

«Αναγνωρίζουμε τις δανειακές συμβάσεις, αλλά θα τις επανεξετάσουμε και θα τις διαπραγματευτούμε» διαμήνυσε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Παράλληλα σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «σέβεται τους θεσμούς της Ευρώπης ακόμη κι αν διαφωνεί σε ορισμένους από αυτούς», ωστόσο όπως είπε, το κόμμα «δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι πρόκειται για e-mail προθέσεων που δεν δεσμεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση.

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλείται να ανατρέψει τον καπιταλισμό αλλά να συμβάλλει στη διάσωση της κοινωνίας. Πρέπει όλοι να συμφωνήσουν ότι η βούληση του λαού θα γίνει σεβαστή, αλλιώς υπάρχει πρόβλημα με τη Δημοκρατία κάτι που ενδιαφέρει και τους Ευρωπαίους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση εάν υπάρχουν επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με τη Γερμανία, απάντησε:

«Δεν κάνουμε μυστική διπλωματία αλλά δεν είμαστε και κλεισμένοι στα γραφεία μας. Οι διαφορές μας δεν είναι διαφορές μεταξύ Ελλάδος και Γερμανίας. Θα γίνει συζήτηση με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Σεβόμαστε πάρα πολύ την κ. Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε. Θα ζητήσουμε χρόνο, για να παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας. Θέλουμε να βρούμε μια λύση σε ένα πρόβλημα που είναι αδιέξοδο, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη».

Επισήμανε, επίσης, ότι είναι ανάγκη να τεθεί ένας νέος δημοσιονομικός στόχος, καθώς ο υφιστάμενος στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι ανέφικτος και δεν γίνεται αποδεκτός.

Το Μνημόνιο επιβλήθηκε στην Ελλάδα με τη μέθοδο του εκβιασμού και χρήζει συζήτησης και εξέτασης για το και πώς έγινε, τόνισε ο κ. Δραγασάκης.


σχετικα αρθρα