Επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στα Ιωάννινα, ο κ. Σκουρλέτης διαμήνυσε πως «δεν συνεργαζόμαστε με αυτούς που σταύρωσαν τον λαό μας, με αυτούς που πήγαν τη χώρα στον πάτο, είτε είναι ο κ. Παπανδρέου, είτε είναι ο κ. Βενιζέλος, είτε είναι ο κ. Σαμαράς» .

Αναφερόμενος στους «νεόκοπους στην πολιτική», όπως χαρακτήρισε το το Ποτάμι, άσκησε σκληρή κριτική, κατηγορώντας το για πολιτικό χαμαιλεοντισμό.

Στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά εναντίον του Σταύρου Θεωδοράκη είπε:

«Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει 4 ημέρες πριν τις εκλογές, τι λέει ο κ. Θεοδωράκης για το μνημόνιο. Τι λέει, είναι υπέρ η κατά; Δεν μπορείς να είσαι λίγο. Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ».

Και πρόσθεσε ότι «δεν έχει ανάγκη ο τόπος από τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι εκπομπή βραδινή, εκπομπή τύπου Θεοδωράκη ή πολιτική».

Ο κ. Σκουρλέτης, με αφορμή την αντίθεση του ΚΚΕ στην προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε τη γνώμη ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα διαπράττει ιστορικό λάθος.

«Το ΚΚΕ νομίζω ότι διαπράττει ένα ιστορικό λάθος. Ένα λάθος για το οποίο θα αναγκαστεί σε πολλά χρόνια να απολογείται στον κόσμο της Αριστεράς πάνω απ’ όλα. Δεν μπορείς να εξισώνεις τη ΝΔ, τον Σαμαρά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορείς καμιά φορά να χάνεις στον στόχο σου και να θεωρείς ως πρώτο αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ αντιλαμβάνομαι τις διαφορετικές στρατηγικές. Απόλυτα σεβαστές», επεσήμανε και προσέθεσε:

«Δεν ζητήσαμε ούτε το κόμμα τους να διαλύσουμε, ούτε τις στρατηγικές τους επεξεργασίες να αμφισβητήσουμε, ούτε και τις αναφορές τους, τον πάλαι ποτέ υπαρκτό σοσιαλισμό… Εκείνο που ζητήσαμε όμως είναι το πολύ απλό που ζητάει ο κόσμος της εργασίας. Θέλουμε αλλαγές από αύριο που θα φέρουν ανάσα στον κόσμο. Δεν υπάρχουν πόντιοι Πιλάτοι αυτή τη στιγμή. Οφείλουν να πάρουν θέση και είναι ιστορικό το έγκλημα που διαπράττουν στη σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ… Δεν τους ακολούθησε ο κόσμος, οι κομμουνιστές, οι αριστεροί είναι πιο ώριμοι απ’ αυτούς, αντιλαμβάνονται τι γίνεται και τους έχουν προσπεράσει».