current views are: 2

21 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση05:27

Το φλερτ του Τσίπρα με τους κεντροδεξιούς και τη μεσαία τάξη

Από τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους  και την μεσαία τάξη πιστεύει ότι θα κερδίσει τις ψήφους που υπολείπονται για να αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία ο Αλέξης Τσίπρας και γι αυτό τα τελευταία εικοσιτετράωρα απευθύνεται μόνο σε αυτούς. 

Δημοσίευση 05:27’
αρθρο-newpost

Από τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους  και την μεσαία τάξη πιστεύει ότι θα κερδίσει τις ψήφους που υπολείπονται για να αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία ο Αλέξης Τσίπρας και γι αυτό τα τελευταία εικοσιτετράωρα απευθύνεται μόνο σε αυτούς. 

Γράφει η Ελένη Καλογεροπούλου  

Από τους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους και τη μεσαία τάξη πιστεύει ότι θα κερδίσει τις ψήφους που υπολείπονται για να αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία ο Αλέξης Τσίπρας και γι αυτό τα τελευταία εικοσιτετράωρα απευθύνεται μόνο σε αυτούς. Έτσι χθες χαρακτήρισε «έξαλλη ακροδεξιά» την ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι το κόμμα αυτό δεν έχει καμιά σχέση με την ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και ζήτησε από τους ψηφοφόρους «να γυρίσουν τη πλάτη στις ακραίες φωνές του μίσους και της τρομοκρατίας». 

«Τους καλούμε όλους. Μακριά από τα κηρύγματα του διχασμού» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Μακριά από τις απελπισμένες κραυγές της σημερινής ηγεσίας του κόμματος του κ. Σαμαρά που ονειρεύεται νέους γύρους εμφυλίου. 

Φτάνει τόσος διχασμός και τόσος πόνος για τον ελληνικό λαό. Κάθε μέρα, όμως, που περνάει επιβεβαιώνεται ότι απέναντί του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα κόμμα που δεν έχει σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη, με τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή». 

Η αντίδραση αυτή του Αλέξη Τσίπρα ήρθε ως συνέχεια στις τοποθετήσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης  που έκαναν λόγο  «για αντικομμουνιστική υστερία » από την πλευρά του πρωθυπουργού. 

«Ο Τσίπρας θέλει να φέρει ΕΥΠ, ΣΔΟΕ και ΑΣΕΠ στο γραφείο του Πρωθυπουργού. Τέτοια πράγματα ούτε στις κομμουνιστικές χώρες δεν συνέβαιναν. Δεν θα γίνει εδώ σοβιέτ, δεν θα γίνει κομμουνισμός»  είπε  ο Αντ. Σαμαράς  στο Κορωπί όπου περιόδευε  πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά  τις δηλώσεις Βορίδη. 

«Αντί να καταδικάσει τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη που  δήλωσε ότι «θα κάνει τα πάντα» για να μην γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού και κάλεσε τους πολίτες να πάρουν τα όπλα, υιοθετώντας  τα συνθήματα της επτάχρονης δικτατορίας λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός κατάφερε να τον ξεπεράσει. 

«Αντί να δώσει εξηγήσεις για τις μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κ. Βορίδη ο Αντ. Σαμαράς επανήλθε με παρόμοιο ύφους και στυλ…» πρόσθεταν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας ακόμα  την αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει για τα θέματα της οικονομίας ανέφερε:

«Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να σύρει πρώτος τον χορό της υστερίας αλλά απέμεινε τραγικά μόνος. 

Γιατί όλοι οι αρμόδιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι, όλοι οι διεθνείς αναλυτές έσπευσαν να τον αδειάσουν. Συνεχόμενα. Ο ένας μετά τον άλλον. Και έτσι ο κ. Σαμαράς χορεύει μόνος του το χορό του φόβου και του τρόμου. 

Και είναι ο μοναδικός πολιτικός που απέμεινε να απειλεί την Ελλάδα να εκβιάζει την ίδια του τη χώρα, μόνο και μόνο για να παραμείνει στην εξουσία. 

Φωνάζει ο κ. Σαμαράς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει φόρους και θα εξαφανίσει την μεσαία τάξη είπε ακόμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και η ίδια η μεσαία τάξη δεν ξέρει αν πρέπει να κλάψει ή να γελάσει, ακούγοντας τον κ. πρωθυπουργό. Που κάνει σαν να έπεσε εχτές σε αυτή τη χώρα με αλεξίπτωτο. Και τον έπιασε ο πόνος για την μεσαία τάξη, τώρα, αφού τη λεηλάτησε συστηματικά με την πολιτική του τόσα χρόνια.

Γελάει η μεσαία τάξη με τον αφελή κ. Σαμαρά, που προσπαθεί να διασωθεί από την εκλογική πανωλεθρία του με τον πιο αφελή τρόπο: μιλώντας για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου


σχετικα αρθρα