«Την επόμενη μέρα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αρχίζει να εφαρμόζει όλα όσα εξήγγειλε στην Θεσσαλονίκη. Μέτρα ρεαλιστικά, τεκμηριωμένα και κοστολογημένα μέχρι το τελευταίο ευρώ για να βγει η κοινωνία από την ανθρωπιστική κρίση και να ξεκινήσει ξανά η οικονομία» δήλωσε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης.

«Οι πολίτες μας κοιτάζανε στα μάτια και μας ρωτούσαν «τι θα γίνει»; Μπορούν να αυξηθούν οι αποδοχές των νέων ανθρώπων στα 751 ευρώ αντί για τα 480 ευρώ με τα οποία αμείβονται τώρα, όταν αμείβονται; Μικροβιοτέχνες, καταστηματάρχες μας ρωτάγανε για τον ΕΝΦΙΑ, εάν μπορεί να καταργηθεί. Αυτές είναι δεσμεύσεις δικές μας οι οποίες από την επόμενη ημέρα θα γίνουν πράξη. Επίσης, το θέμα της 13ης σύνταξης για τους συνταξιούχους οι οποίοι παίρνουν κύρια σύνταξη μέχρι τα 700 ευρώ.

Εμείς έχουμε ένα συνολικό πλέγμα οικονομικών προτάσεων που βγάζουν την κοινωνία από την κρίση και επανεκκινούν την οικονομία. Αυτό είναι το κλειδί. Ταυτοχρόνως ακούω και τους αγαπητούς υποψήφιους της ΝΔ να λένε «θα κάνουμε το ένα, θα κάνουμε το άλλο». Θέλω πραγματικά να ρωτήσω: 2,5 χρόνια γιατί δεν τα έκαναν; H απάντηση είναι γιατί δήθεν τώρα ήρθε η ώρα. Τότε γιατί στις προηγούμενες εκλογές έλεγαν Ζάππειο I, II, III και πρόγραμμα με 18 σημεία; Γιατί δεν έλεγαν την αλήθεια; Με τί αξιοπιστία έρχονται σήμερα αυτοί που έλεγαν το 2012 ότι «θα καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ», να λένε σήμερα «θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ»; Επιτρέψτε μου να σας πω ότι αυτά είναι περσινά ξινά σταφύλια» πρόσθεσε.