«Αύριο θα εξαγγείλει ο Ντράγκι, ένα πρόγραμμα όχι σαν αυτό που θα ήθελε, λίγο μικρότερης εμβέλειας από το 1 τρισ. ευρώ Κατά τη γνώμη μου, δεν θα τοποθετηθεί σχετικά με το αν θα περιλάβει η αν θα αποκλείσει κάποιες χώρες. Έχω την εντύπωση ότι θα μείνει ανοιχτό», σχολίασε ο κ. Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στον Real Fm.

«Ίσως θα υπάρξει ο χώρος για να γίνει αυτή η συζήτηση με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει. Τα μεγέθη, θα μπορούσαν να είναι πολύ σημαντικά αν υπήρχε το αρχικό σχέδιο. Με τον συμβιβασμό θα υπάρχει ένα ηπιότερο αποτέλεσμα αλλά και αυτό θα είναι σημαντικό», πρόσθεσε.

«Εμείς είμαστε προσανατολισμένοι σταθερά στην ιδέα να παραμείνει η χώρα εντός του ευρώ. Οι φοβίες είναι υπερβολικές σε όλα τα επίπεδα. Θα υπάρξει χώρος για μια σοβαρή διαπραγμάτευση και την αναζήτηση μιας ενδεδειγμένης λύσης και αυτό φαίνεται γιατί και οι αγορές είναι ήρεμες. Προεγγράφεται η ιδέα ότι θα υπάρξει μια σοβαρή διαπραγμάτευση», επισήμανε και τόνισε:

«Υπάρχει μια υπερβολική ερμηνεία ορισμένων διατυπώσεων, διότι αυτό που διατυπώνουν με διάφορους τρόπους, είναι η κεντρική προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα προστρέξουμε σε διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Θα επιδιώξουμε πολιτική διαπραγμάτευση. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα της επόμενης μέρας. Έχει διαμορφωθεί ο χώρος για να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα κυβέρνηση την πολιτική διαπραγμάτευση έτσι όπως το επιδιώκει».