Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Τις κόκκινες γραμμές των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, σε διακαναλική συνέντευξη. 

Ο κ. Καμμένος ζήτησε την ψήφο των πολιτών στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής προκειμένου να βάλει κόκκινες γραμμές στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες έχουν ήδη αποφασίσει ποιο θα εκλέξουν πρώτο κόμμα, καθώς η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ κινείται στις 7 μονάδες. Αυτό που όπως είπε δεν έχει κριθεί είναι η αυτοδυναμία, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να ψηφιστούν οι ΑΝΕΛ προκειμένου να βάλει κόκκινες γραμμές σε εθνικά, φορολογικά και θρησκευτικά ζητήματα.

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση του Newpost για τη φορολογία, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να δεχθεί θέσεις που έχουν εκφραστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα και έχουν να κάνουν με τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο ακινήτων. « Θέλουμε να φορολογηθούν τα ακίνητα που παράγουν κέρδος και εισόδημα. Είμαστε αντίθετοι στη φορολογία κλειστών ακινήτων που οδηγεί στη δήμευση τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακόμα, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι εφόσον το κόμμα του αποκτήσει ισχυρό ποσοστό στις εκλογές, δεν θα χρειαστούν περεταίρω συναινέσεις και κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης, ενώ εμφανίστηκε ανοιχτός τόσο στη συμμετοχή του με πρόσωπα σε αυτή όσο και τη στήριξή της κοινοβουλευτικά. Απέρριψε δε οποιαδήποτε συνεργασία με Βενιζέλο και Παπανδρέου, πρόσωπα για τα οποία έπρεπε όπως είπε να είχαν γίνει εξεταστικές επιτροπές, αλλά και συνεργασία με το Ποτάμι.

Ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και κατά του κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι σταμάτησε με αποστασίες δύο φορές τον δρόμο της ΝΔ και τη μετέτρεψε σε ένα κόμμα που ψηφίζει κατά του παλαιότερου αρχηγού της. « Υιοθετεί τις θέσεις για το έλλειμμα και την ΕΛΣΤΑΤ του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιάννη Στρουρνάρα», είπε.