current views are: 1

21 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση17:24

Αλέξης Τσίπρας: «Είμαστε μισό βήμα από την αυτοδυναμία» (Βίντεο)

Προεκλογική ομιλία στην Πάτρα πραγματοποίησε ​ο Αλέξης Τσίπρας, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 25 Ιανουαρίου. 

Δημοσίευση 17:24’
αρθρο-newpost

Προεκλογική ομιλία στην Πάτρα πραγματοποίησε ​ο Αλέξης Τσίπρας, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 25 Ιανουαρίου. 

Προεκλογική ομιλία στην Πάτρα πραγματοποίησε ​ο Αλέξης Τσίπρας, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 25 Ιανουαρίου. 

«Είμαστε μισό βήμα από την αυτοδυναμία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τα μανίκια.

«Η ελπίδα έφτασε είναι στα χέρια σας, σας καλώ να κάνετε την ελπίδα πραγματικότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας όλους να μην εφησυχάσουν και να δώσουν τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή σε κάθε εκλογικό κέντρο. «Η μάχη θα είναι σκληρή, να διευρύνουμε και να μεγαλώσουμε τη νίκη του λαού μας στις 25 Γενάρη» τόνισε.

Όπως είπε, «θέλουμε καθαρή και ισχυρή εντολή διακυβέρνησης», και υποστήριξε πως «οι δυνάμεις του μνημονιακού κατεστημένου θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να νοθεύσουν το πρόγραμμά του».

«Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ολιγαρχίας παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Επιδιώκουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χωρίς αυτοδυναμία … Το plan B της τρόικας και της ολιγαρχίας είναι να βάλουν εγγυήτριες δυνάμεις στη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και προσέθεσε: 

«Αυτό εννοούν όταν αυτοπροβάλλονται ως δήθεν εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Μόνο που δεν είναι εγγυητές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας αλλά εγγυητές της παράδοσης της χώρας στην κυρία Μέρκελ».

Απαντώντας σε σχετικές αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Σταύρου Θεοδωράκη και του Γιώργου Παπανδρέου που άφησαν ανοιχτό ενδεχόμενο να στηρίξουν μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε:

«Το ξεκαθαρίζουμε. Εμείς με τη τρόικα δε συγκυβερνάμε. Ούτε εκπροσώπους των απόψεων της τρόικα θα δεχθούμε να έχουμε στο υπουργικό μας συμβούλιο. Τελεία και παύλα».

Ο κ. Τσίπρας διαμήνυσε πως «από τη Δευτέρα δεν  θα υπάρχουν δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι. Θα υπάρχουν μόνο πολίτες, με ίσα δικαιώματα και ίδιες υποχρεώσεις. Από την Δευτέρα δεν θα υπάρχει για εμάς κομματικό κράτος. Τελειώνει την Κυριακή με την ψήφο του λαού. Δίνει τη θέση του στο κράτος δικαίου, στην ισονομία και την αξιοκρατία».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστρεψε εκ νέου τα πυρά του κατά του Αντώνη Σαμαρά. «Έχουμε απέναντί μας μία έξαλλη ακροδεξιά, φίλων του κ. Σαμαρά. Που αναμασά συνθήματα της χούντας και επαναφέρει την εμφυλιοπολεμική μισαλλοδοξία» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, επεσήμανε πως το κόμμα του κ. Σαμαρά δεν έχει καμία σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή που αναγνώρισε το ΚΚΕ. Μετά τις εκλογές, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, στη Νέα Δημοκρατία θα ψάχνουν για αρχηγό:

«Γιατί ο μόνος που θα έχει χρεοκοπήσει θα είναι ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά παρέα του, που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια» είπε και προειδοποίησε τον πρωθυπουργό «να μην τολμήσει να κλείσει αυτές τις μέρες, ευνοϊκά για φίλους και συμβούλους του, υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα εξωτερικού και άλλες φορολογικές υποθέσεις».

Αναφερόμενος στην κριτική για το που θα βρεθούν οι πόροι για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε: «Από τις δεκαπέντε χαριστικές τροπολογίες σας θα τα βρούμε, κ. Σαμαρά. Και από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έσοδα θα βρεθούν και από την πάταξη του λαθρεμπόριου καυσίμων. «Μόνο τα ετήσια έσοδα που δεν εισπράττουμε από το λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων και καπνού είναι τουλάχιστον όσα ο ΕΝΦΙΑ για το 2015. Να λοιπόν, που θα βρούμε τα λεφτά» είπε και προσέθεσε: «Από το πάρτι της ανομίας, της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου. Γιατί από Δευτέρα το πάρτι τελείωσε».

Ενδελεχή αναφορά έκανε και στα φορολογικά, δίχως ωστόσο ακόμα να προσδιορίσει πάνω από ποιο όριο θα ορίζεται ο μεγάλος πλούτος. 

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα ελαφρύνει από τους φόρους τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα. Θα επαναφέρει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ για όλους. Θα αυξήσει τον αριθμό των φορολογικών κλιμακίων στις φορολογικές κλίμακες, έτσι ώστε να να πληρώνουν αυτοί που πραγματικά έχουν» είπε, ενώ σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε πως θα καταργηθεί.

«Θα τον αντικαταστήσουμε με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ). Ο νέος αυτός φόρος θα ισχύσει με την εφαρμογή του περιουσιολογίου, ώστε να έχει ήδη αποτυπωθεί η πραγματική περιουσιακή κατάσταση των πολιτών» επεσήμανε, λέγοντας εξάλλου πως «θα εφαρμοστεί στις πραγματικές, εμπορικές αξίες των ακινήτων. Όχι στις σημερινές, υπερτιμημένες αντικειμενικές. Θα εξαιρεί την πρώτη κατοικία, εκτός από υπερπολυτελείς κατοικίες. Θα προβλέπει υψηλό αφορολόγητο όριο ανά άτομο, έτσι ώστε να μην φορολογείται η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία.

Επανέλαβε τη δέσμευσή του για την προστασία των τραπεζικών καταθέσεων και συναλλαγών.

«Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προστατεύσουμε νομοθετικά την πρώτη κατοικία και ότι θα σταματήσουμε τους πλειστηριασμούς. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα απαγορεύσουμε με νόμο την παρακράτηση για χρέη των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, ενισχύσεων και χρηματοδοτήσεων στους αγρότες – και θα το κάνουμε» είπε.

Επιπλέον δεσμεύθηκε για την «επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 751  ευρώ για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Την 13η σύνταξη των Χριστούγεννων, για όσους έχουν σύνταξη έως 700 ευρώ και την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης».

Επεσήμανε παράλληλα πως η Πάτρα «έχει βιώσει τη ραγδαία αποβιομηχάνιση πολύ πριν από τα μνημόνια» και γι’ αυτό σύμφωνα με τον ίδιο, η «παραγωγική ανασυγκρότηση πρέπει να ξεκινήσει από την Αχαΐα».

Υπογράμμισε δε πως κεφαλαιώδους σημασίας για την ανάπτυξη αυτής της πόλης είναι η απόδοση στους πολίτες και στο δήμο της παραλιακής της ζώνης.

«Μετατρέπουμε σε οριστική την προσωρινή παραχώρησή της στο Δήμο Πατρέων. Αυτή η πολύτιμη, δημόσια περιουσία της πόλης δεν θα εκποιηθεί από κανένα ΤΑΙΠΕΔ – το οποίο, έτσι κι αλλιώς, από τη Δευτέρα μετράει μέρες» είπε.


σχετικα αρθρα