Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ρίχνοντας «βέλη» προς την Κουμουνδούρου λέγοντας ότι «όποιος ζητάει χάρη και ανοχή, έχει τη φωλιά του λερωμένη».

Μιλώντας στον Βήμα Fm ο κ. Κουτσούμπας, για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

Εμείς πιστεύουμε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του κοροϊδεύει ή, τέλος πάντων, το κάνει για προεκλογικούς λόγους, χωρίς να έχει συνείδηση τι θα αντιμετωπίσει αύριο. Τέτοιο αναξιόπιστο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του! Εμείς, τους ξέρουμε πάρα πολύ καλά. Ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, από την πρώτη μέρα. Όποιος ζητάει χάρη και ανοχή, έχει τη φωλιά του λερωμένη.

Αυτοδυναμία βλέπω, είναι πιθανή. Ή την έχει κερδίσει, μου φαίνεται, ήδη. Έτσι φαίνεται. Έχουμε πει εμείς, ότι αν έλθει ένας νόμος φιλολαϊκός, όποιος και αν είναι στην κυβέρνηση και όποιος υπουργός και αν τον φέρει, όποιο πολιτικό κόμμα, θα τον ψηφίσουμε αν είναι όντως φιλολαϊκός και όχι μαϊμού – διότι φαίνονται διάφοροι νόμοι φιλολαϊκοί, αλλά τελικά δεν είναι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ούτε στήριξη ούτε ανοχή.

Για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα και την αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε ότι «εδώ και ένα μήνα έχουν βγει ανακοινώσεις, διαφημιστικά και πανό. Συζητούσαμε τότε ποιος έχει συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και δεν υπήρχε κανείς. Περίμεναν λοιπόν ο δήμος, η αστυνομική διεύθυνση τις αιτήσεις και ρώτησαν όλα τα κόμματα τι θα κάνουν, δεν πήραν απάντηση και έτσι εμείς προχωρήσαμε. Κανονικά έγιναν όλα αυτά τα πράγματα και ξαφνικά τέθηκε το ζήτημα, τις τελευταίες ημέρες, από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στη διακομματική επιτροπή. Κάτι που δεν είχε γίνει ούτε στις ευρωεκλογές ούτε στις προηγούμενες εκλογές. Δικαίωμά του είναι, δεν ξέρω. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο του γιατί τα κάνει τα πράγματα αυτά».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο τι είπε με τον Αλέξη Τσίπρα στο αεροπλάνο, στο οποίο συνταξίδευσαν για Θεσσαλονίκη.

Για τη στάση του ΚΚΕ στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας υπογράμμισε:

Έχουμε σταθερή θέση και σ’ αυτό και επιμένουμε. Θεωρούμε ότι δεν είναι κριτήριο το πρόσωπο. Πρόσωπα υπάρχουν πάρα πολλά και καλά, που θα μπορούσαν να είναι στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Εμείς, διαφωνούμε με την ουσία του θεσμού. Άρα, το «παρών» θα εξακολουθήσει να υπάρχει, όσον αφορά στο ΚΚΕ, για οποιοδήποτε πρόσωπο.