Σήμερα υπογράφεται η καταβολή των εξισωτικών αποζημιώσεων των αγροτών και των αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς, για τις επιπτώσεις από το εμπάργκο στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την περιοδεία του στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε πως υπάρχει ο κίνδυνος να συμβεί «ατύχημα» για τη χώρα, αν οι πολίτες προτιμήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Σαμαράς επισκέφτηκε μια σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα, στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, όπου ο ιδιοκτήτης τον ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο αξιοποίησε ευρωπαϊκά κονδύλια. 

«Πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος, ότι είναι χρήματα που προέρχονται κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα, πρέπει να υπάρχει στενή και άρρηκτη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εάν προτιμήσουμε τη ρήξη, τότε θα γίνει το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί. Και πιστεύουμε βαθιά ότι ο Έλληνας αγρότης, επειδή έχει εμπιστοσύνη, τόσες δεκαετίες, στην ανάπτυξη που τού χάρισε η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρώπη, πιστεύω, ότι πραγματικά θα σταθεί δίπλα μας για να μην υπάρχει τέτοιο ατύχημα. Γιατί έτσι και γίνει κάτι με την ΚΑΠ, έτσι και γίνει κάτι με τα ΕΣΠΑ, η ανάπτυξη δεν θα έρθει» τόνισε.

Συνομιλίες με ντόπιους

 Στην πλατεία της Χαλάστρας, τον υποδέχθηκαν, με χειροκροτήματα, ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ. και κάτοικοι της περιοχής, ενώ το «παρών» έδωσαν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος και ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης.

Ο πρωθυπουργός αντάλλαξε χειραψίες με περαστικούς και μπήκε σε καφενεία και άλλα καταστήματα, όπου συνομίλησε με ιδιοκτήτες και πελάτες. Σε ένα μαγαζί με ψάρια, τον υποδέχθηκαν με τσίπουρο και μεζέ, τα οποία ο κ. Σαμαράς δοκίμασε.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς μετέβη στις εγκαταστάσεις του β΄ γεωργικού συνεταιρισμού Χαλάστρας, όπου τον ενημέρωσαν ότι ο συνεταιρισμός πάει πολύ καλά. 

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, τη δυνατότητα διαχείρισης κονδυλίων της ΚΑΠ από τους Δήμους και την αποκέντρωση δόθηκε «ανάσα» στην Αυτοδιοίκηση και γίνονται έργα, όπως έχει διαπιστώσει και ο ίδιος στις επισκέψεις του. Χαρακτήρισε δε, την περιοχή του Δήμου Δέλτα από τις πιο γόνιμες της χώρας.