current views are: 2

21 Ιανουαρίου 2015
Δημοσίευση12:32

Γεμίζει με ατσάλι το Αιγαίο!

Δύο ολοκαίνουργια υποβρύχια με τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες είναι έτοιμα σχεδόν να ενταχθούν στο στόλο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που υπερασπίζεται νύχτα μέρα το Αιγαίο.

Δημοσίευση 12:32’
αρθρο-newpost

Δύο ολοκαίνουργια υποβρύχια με τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες είναι έτοιμα σχεδόν να ενταχθούν στο στόλο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που υπερασπίζεται νύχτα μέρα το Αιγαίο.

Δύο ολοκαίνουργια υποβρύχια με τεράστιες επιχειρησιακές δυνατότητες είναι έτοιμα σχεδόν να ενταχθούν στο στόλο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που υπερασπίζεται νύχτα μέρα το Αιγαίο. 

Πρόκειται για το «ΠΙΠΙΝΟΣ» τύπου 214 που θεωρείται παγκοσμίως κορυφαίο υποβρύχιο στην κατηγορία των συμβατών μετά τα πυρηνικά  και το «ΩΚΕΑΝΟΣ» που είναι εκσυγχρονισμένο και φέρει το σύστημα της αναερόβιας πρόωσης που του δίνει μεγάλη αυτονομία να παραμένει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το «ΠΙΠΙΝΟΣ» εκτέλεσε επιτυχώς βολή τορπίλης -γυμνασίων σε περιοχή του Σαρωνικού. Ήταν ένα σημαντικό τεστ για τις δυνατότητες του συγκεκριμένου υποβρυχίου , που μέχρι πριν από λίγο καιρό σάπιζε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τον Ι. Σάφα να μην μας το παραδίδει αν και η  χώρα μας είχε πληρώσει πάνω από 2,6 δις ευρώ για τα υποβρύχια αυτά. 

Επίσης αξιωματούχοι από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού υποστηρίζουν ότι  έχει προγραμματιστεί  τις επόμενες μέρες να εκτελεσθεί δοκιμαστική  βολή τορπίλης και από το υποβρύχιο «ΩΚΕΑΝΟΣ».  Να θυμίσουμε ότι τόσο το «ΠΙΠΙΝΟΣ» όσο και το «ΩΚΕΑΝΟΣ» έχουν υποβληθεί με επιτυχία σε δοκιμές μέγιστου βάθους στις αρχές Δεκέμβρη. 

Επίσης αναμένεται έως τις 15 Φεβρουαρίου η καθέλκυση και του υποβρυχίου «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» που είναι τύπου 214 . Και αυτό σκούριαζε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι κατασκευαστές δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες σε αυτό. 

Γ.Σ.


σχετικα αρθρα